• Gratis verzending vanaf 125,-
  • Voor 23:59 besteld = morgen in huis
  • Vers bereid en direct ingevroren
  • Gratis verzending vanaf 125,-
  • Voor 23:59 besteld = morgen in huis
  • Vers bereid en direct ingevroren
sportmaaltijden
droog trainen

Droog trainen

Ben je een fanatieke sporter die niet weg te slaan is uit de sportschool? Dan weet je ongetwijfeld wel wat droogtrainen is. Namelijk dé manier om al die opgebouwde spieren zichtbaar te maken. Je verlaagt je vetpercentage waardoor je spieren beter zichtbaar worden. Eten is cruciaal als het gaat om droogtrainen. Daarom hebben we bij PRAZ de perfecte droogtrain maaltijden samengesteld. Met de hulp van onze droogtrain maaltijden sta jij deze zomer helemaal afgetraind op het strand!

Filter & sorteer

Sorteer op

Sorteren (Populair)
Populair
soorten
Smaken
halal
Filter & sorteer
Filteren
soorten
Smaken
halal

Sorteer op

Sorteren (Populair)
Populair
Filteren
soorten
Smaken
halal

Sorteer op

Sorteren (Populair)
Populair
1
2
meals freshhigh protein meals hero image
Wij zijn het koelst.

get your meal

SHOP NU

DROOGTRAINEN EN VOEDING

Met droog trainen zorg je ervoor dat jij je vetpercentage verlaagt waardoor je spieren beter zichtbaar zijn. Je werkt natuurlijk niet zo hard in de sportschool om je spieren vervolgens verborgen te houden onder een laagje vet. Droogtrainen is dan de beste manier om je spiermassa aan het licht te brengen. 

Droogtrainen wordt onder de sportfanaten ook wel cutten genoemd. Het is het tegenovergestelde van bulken, waarbij je spiermassa geleidelijk opbouwt. Het is nu juist de kunst om deze droge spiermassa te behouden en spierafbraak te voorkomen. Voeding en droog trainen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden om dit doel te bereiken. De focus bij droogtrain maaltijden (ook wel cut maaltijden) wordt nog meer gelegd op spierbehoud. Om tot droge spieren te komen is het belangrijk dat je de juiste hoeveelheid calorieën eet. Hoeveel calorieën jij moet eten voor droge spiermassa? Om optimaal resultaat te bereiken zou je 200 tot 500 calorieën onder je caloriebehoefte moeten eten. Zo creëer je slechts een klein tekort waardoor je zo veel mogelijk spierafbraak voorkomt. 

De beste droogtrain maaltijden bestaan ook uit een juiste verdeling van de macronutriënten (eiwitten, koolhydraten en vetten). Een sportmaaltijd van PRAZ is daarom rijk aan eiwitten. Natuurlijk vergeten we ook de koolhydraten en gezonde vetten niet, want deze zorgen ervoor dat je genoeg energie hebt om zwaar te blijven trainen. Ga bijvoorbeeld voor een sportmaaltijd met zoete aardappel of een sportmaaltijd pasta. Wij hebben de maaltijd om in huis om jouw droogtrain doelen te behalen. 

TIPS TIJDENS HET DROOG TRAINEN

Droog trainen is helaas niet iets wat je binnen één week bereikt. Maar, Rome is ook niet gebouwd in één dag. Droog trainen vraagt om intensieve trainingen, discipline, consequente voeding met de juiste voedingsstoffen. Met de droogtrain maaltijden van PRAZ hoef je zelf geen tijd te spenderen in de keuken en nieuwe maaltijden te bedenken. Wat wij het liefste zien, is dat jij je sportdoelen daadwerkelijk gaat bereiken. Daarom hebben we een aantal tips voor droog trainen op een rijtje gezet:

  1. Eiwitten zijn super belangrijk in een droogtrain maaltijd. Het zijn tenslotte de bouwstoffen voor je spieren. Velen vragen zich af: ‘Hoeveel eiwitten moet ik per dag eten?'. Dat is voor iedereen verschillend. Hou ongeveer 1.5 tot 2 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht aan. In een sportmaaltijd voor droog trainen van PRAZ weet je zeker dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Probeer een sportmaaltijd met kip eens uit, of ga jij liever voor een sportmaaltijd beef? Natuurlijk kan het ook allebei, want onze meals bewaar je tot 3 maanden lang in de diepvries.
  2. Vergeet ook de micronutriënten niet! Bij ons is een cut maaltijd altijd verrijkt met een de juiste hoeveelheid groente waar de micronutriënten onder andere in zitten. Maar omdat je tijdens het droogtrainen minder calorieën eet dan je behoefte, doe je er verstandig aan om daarnaast extra vitamines te nemen.
  3. Naast dat voeding voor droog trainen super belangrijk is, moet je er ook voor zorgen dat je genoeg water drinkt. Of je het wilt geloven of niet, water is de beste vetverbrander die je kunt krijgen. In de lever wordt vet verwerkt en die heeft genoeg water nodig om te blijven functioneren. Als je jezelf niet genoeg hydrateert, wordt het verbrandingsproces vertraagd. Bovendien heeft het slechte gevolgen voor je spieren en gewrichten.
  4. Hou een voedingsschema voor droog trainen bij. Zo weet je precies wat je eet en krijg je de juiste hoeveelheid calorieën binnen. Op iedere productpagina van onze sportmaaltijden zie je precies hoeveel calorieën en voedingsstoffen een maaltijd bevat. Wel zo makkelijk, zodat je het direct in je eetschema kan implementeren.
  5. trainen en voeding bepalen het succes van jouw proces! Train zwaar om spiermassa te kweken en wissel je trainingen af met HIIT (High Intensity Interval Training) training.

 

WAAROM KIEZEN VOOR DROOGTRAIN KANT-EN-KLAARMAALTIJDEN?

Een goede maaltijd voor droogtrainen vraagt om tijd en kennis over voeding. Met onze sportmaaltijden kun jij eenvoudig je vetpercentage verminderen en je ideale fysiek bereiken. Wij houden namelijk rekening met de juiste verhoudingen tussen de macronutriënten en zorgen ervoor dat jij voldoende energie, vitamines en mineralen binnenkrijgt. Zo blijf je optimaal presteren in de gym, op het veld of in de ring. Bovendien zijn onze cut maaltijden verrijkt met duurzame producten, altijd afkomstig uit Europa. Bij ons kun je rekenen op een snelle levering. Heb je de maaltijden in huis? Het enige wat je nog hoeft te doen is het opwarmen in de magnetron, oven of in de pan. Makkelijker kan bijna niet! Met PRAZ weet je altijd zeker dat je een gezonde sportmaaltijd in huis hebt om bij te komen van je zware training of als je zoekt naar een lunch voor de volgende dag op werk.

 

BESTEL JOUW DROOGTRAIN MAALTIJDEN BIJ PRAZ

Bestel vandaag nog jouw droogtrain maaltijden en bereik jouw ideale vetpercentage. Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, is morgen in huis. Wil je verzekerd zijn van een goede voorraad in de diepvries? Kies dan voor onze droog trainen maaltijdpakketten, zodat je zeker weet dat je niets te kort komt. Maar natuurlijk kun jij ook zelf je maaltijdpakket samenstellen op deze pagina. Heb jij het gewenste vetpercentage bereikt en wil je graag weer spiermassa opbouwen? Neem dan eens een kijkje bij onze maaltijden voor spiermassa. Ben je al een tijdje fanatiek aan het trainen en wil je graag je spiermassa zichtbaar maken? Tijd om droog te trainen dus! Om je droog trainen sportdoelen te ondersteunen hebben wij de perfecte sportmaaltijden voor je samengesteld.

Lees meer