• Gratis verzending vanaf 125,-
  • Voor 23:59 besteld = morgen in huis
  • Vers bereid en direct ingevroren
  • Gratis verzending vanaf 125,-
  • Voor 23:59 besteld = morgen in huis
  • Vers bereid en direct ingevroren
supplementen
fatburners

Fatburners

Voor iedereen die bezig is met afvallen of droog trainen zijn fatburners een goede keuze. Alhoewel de fatburner geen wondermiddel is, ondersteunt dit supplement wel jouw fitness doelen te bereiken. Maak kennis met onze fatburners die volledig samengesteld zijn uit natuurlijke stoffen.

Filter & sorteer

Sorteer op

Sorteren (Populair)
Populair
Filter & sorteer

Sorteer op

Sorteren (Populair)
Populair

Sorteer op

Sorteren (Populair)
Populair
Geen producten gevonden
meals freshhigh protein meals hero image
Wij zijn het koelst.

get your meal

SHOP NU

Wat is een fatburner?

Fatburners, ofwel letterlijk vertaald in het Nederlands vetverbranders, zijn voedingssupplementen die vaak gebruikt worden door sporters en bodybuilders wanneer het doel vet verbranden is. Fatburners bevatten werkzame ingrediënten als L-Carnitine, groene thee extract en cafeïne aangevuld met vitamines die de vetverbranding kunnen stimuleren. Natuurlijk werkt dat alleen als jij gezond en onder je caloriebehoefte eet en daarnaast voldoende beweegt. Zorg er daarom eerst voor dat je gezonde fitness maaltijden in huis hebt, want dat is de basis!

Wat is L-carnitine?

L-carnitine is een populair ingrediënt in fatburners. Maar wat is het nou eigenlijk? L-carnitine is een niet-essentieel aminozuur. Dat betekent dat het niet van nature in het lichaam wordt geproduceerd. Het speelt een belangrijke rol bij de spierbeweging en de normale werking van de hersenen in het hart. Daarnaast helpt het bij het transporteren van vrije vetzuren. Perfect ingrediënt voor een vetverbrander dus!

Cafeïne

Cafeïne wordt toegevoegd aan fatburners omdat het de eetlust remt en het geeft je energie voor een bepaalde tijd. Bovendien kan het helpen om de stofwisseling te stimuleren. Te veel van deze stof kan ook een boosdoener zijn. Bijwerkingen als zenuwachtigheid, hoofdpijn, angst, hartkloppingen, diarree kan namelijk een gevolg zijn bij teveel cafeïne. Let daarom op je cafeïnegebruik per dag en neem nooit meer van vetverbranders dan aanbevolen!

Groene thee extract

Groene thee extract bevat ook cafeïne, maar daarnaast bevat het ook een zeer krachtige antioxidant genaamd EGCG. Deze stof onderdrukt een enzym dat noradrenaline afbreekt. Noradrenaline ondersteund de afbraak van vetten, zodat vet in de bloedbaan terechtkomt en beschikbaar is als energiebron voor lichaamscellen. Daarom weer een goed ingrediënt die je terugvindt in vetverbranders!

Hoe werken fatburners?

Het werkt niet zo dat je door het nemen van fatburners slank wordt zonder dat je voldoende moet bewegen. Je lichaam moet gestimuleerd worden om vet te verbranden als energie. Vetverbranders geven adrenaline en norepinefrine af. Dit zijn hormonen die de mobilisatie van vet uit vetvoorraden aan de bloedbaan vrijgeven. Om dit te stimuleren is het belangrijk om regelmatig naar de sportschool te gaan en gezonde sportmaaltijden te eten om het meeste uit je vetverbrander te halen. Als je niet voldoende beweegt dan zal het vet dat is vrijgekomen gewoon weer als vet worden opgeslagen in de bloedbaan. Een vetverbrander ondersteund/ versnelt het proces om af te vallen of droog trainen, maar is geen wondermiddel.

Fatburners kopen bij PRAZ

PRAZ is de one stop shop als het om sportvoeding gaat! Om jouw fitnessdoelen te bereiken is het natuurlijk het allerbelangrijkste dat je gezond eet. Een gezond dieet bestaat uit een goede verhouding van macronutriënten, gezonde voedingsstoffen en vitamines. In onze sportmaaltijden zorgen wij ervoor dat je niets tekort komt. Bovendien kun je bij ons filteren op sportmaaltijden voor ieder sportdoel: gezonde maaltijden afvallen, sportmaaltijden bulken en cut maaltijden. Vul je dieet verder aan met fitness supplementen zoals BCAA, creatine of deze fat burners om je sportdoelen te behalen en te behouden.

Lees meer