• Gratis verzending vanaf 125,-
  • Voor 23:59 besteld = morgen in huis
  • Vers bereid en direct ingevroren
  • Gratis verzending vanaf 125,-
  • Voor 23:59 besteld = morgen in huis
  • Vers bereid en direct ingevroren
supplementen
creatine

Creatine

Creatine is een populair supplement onder krachtsporters. Dat komt doordat creatine zorgt voor een toename van het spiervolume en helpt om beter te presteren gedurende explosieve inspanning. Bovendien herstellen je spieren sneller, waardoor je eerder aan de volgende inspanning kunt beginnen. Het supplement zorgt er dus voor dat je intensiever kunt trainen. Creatine helpt je om het maximale uit jouw krachttrainingen te halen!

Filter & sorteer

Sorteer op

Sorteren (Populair)
Populair
Filter & sorteer

Sorteer op

Sorteren (Populair)
Populair

Sorteer op

Sorteren (Populair)
Populair
Geen producten gevonden
meals freshhigh protein meals hero image
Wij zijn het koelst.

get your meal

SHOP NU

Wat is creatine?

Creatine is een lichaamseigen stof dat van nature ook voorkomt in voornamelijk dierlijke producten als kip, rundvlees en vis. Veel sporters gebruiken creatine-supplementen voor het verbeteren van hun prestaties.

Het is namelijk lastig om uit je voeding genoeg creatine te halen om resultaten te zien bij het trainen. Supplementen zijn daarom een goede oplossing. Creatine wordt in het lichaam omgezet in adenosinetrifosfaat (ATP), een stofje dat ervoor zorgt dat de spieren genoeg energie hebben om te bewegen en kracht te produceren. Met creatine-supplementen kun je de intensiteit van je trainingen verhogen, met name voor workouts met korte, explosieve bewegingen. Dit maakt creatine een geliefd supplement onder krachtsporters.

Hoe gebruik je creatine?

Per dag maakt je lichaam zelf 1 tot 2 gram creatine aan in je lever. Wil je extra kracht en uithoudingsvermogen ervaren tijdens je trainingen? Dan kun je dit aanvullen met minimaal 5 gram creatine per dag. Om dit uit je voeding te halen, zou je elke dag minstens 1 kg rundvlees of 1,2 kg kip moeten eten. Gelukkig maakt het nemen van creatine-supplementen het een stuk makkelijker om genoeg creatine binnen te krijgen om de positieve effecten te merken. Je neemt eenvoudig 1 tot maximaal 5 porties à 5 gram creatine per dag, naast je gewone dagelijkse voeding. Na een paar weken is de voorraad in je lichaam op zodanig niveau dat je de voordelen van de creatine-supplementen zult merken.

Wat zijn de voordelen van creatine?

Een belangrijk voordeel van creatine is dat het zorgt voor een toename van het volume van de spiercellen. Dit gebeurt door water uit het lichaam in het spierweefsel trekt. Hierdoor zien de spieren er niet alleen voller uit, maar heb je ook meer kracht tijdens herhalende, explosieve krachtsinspanning. Concreet betekent dit dat creatine je helpt om verder te gaan, voorbij het punt dat je normaal gesproken kunt bereiken. Het zorgt ervoor dat je intenser kunt trainen, waardoor je spieren steeds sterker en groter worden. Creatine is dus het ideale supplement voor als je het maximale uit je trainingssessies wilt halen.

Zijn er ook nadelen?

Creatine is een verbinding van de aminozuren arginine, methionine en glycine. Dit zijn aminozuren die van nature al in het lichaam aanwezig zijn. Creatine is in normale hoeveelheden dan ook veilig om te gebruiken; er zijn geen aanwijzingen om aan te nemen dat het gebruik van creatine nadelen heeft. Uit verschillende onderzoeken komt naar voren dat creatine bij normaal gebruik een veilig supplement is. Bij gezonde personen heeft creatine niet of nauwelijks bijwerkingen. Uiteraard is het belangrijk dat je je aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid houdt, net zoals met elk ander supplement.

Creatine kopen bij PRAZ

Wil je creatine kopen? Dat kan gemakkelijk online bij PRAZ. In ons assortiment vind je de zuiverste en tevens populairste vorm van creatine, namelijk creatine monohydraat. Doordat deze variant zo zuiver is, mix je het eenvoudig met water of je favoriete sportdrank. Bovendien neemt je lichaam deze pure vorm van creatine makkelijker op dan andere soorten. Hierdoor merk je eerder de prestatieverbeterende effecten. Kortom: Ben je op zoek naar een eenvoudige, maar toch effectieve manier om je trainingsprestaties te verbeteren? Dan is creatine de perfecte aanvulling op jouw maaltijden!

Lees meer