• Gratis verzending vanaf 125,-
  • Voor 23:59 besteld = morgen in huis
  • Vers bereid en direct ingevroren
  • Gratis verzending vanaf 125,-
  • Voor 23:59 besteld = morgen in huis
  • Vers bereid en direct ingevroren
blog
vetpercentage
dit zijn de beste sporten om vet te verbranden

Dit zijn de beste sporten om vet te verbranden

Hoe je het beste vet kunt verbranden, dat kun je lezen in ons artikel waarin we 7 tips geven om je vetpercentage te verlagen. Maar wat in dat artikel ook naar voren komt, is dat sporten een goede manier is om vet te verbranden. Je bent actief bezig, je lichaam heeft energie nodig waardoor je vet verbrandt. Maar wel is het zo dat je met de ene sport meer vet verbrand, dan met de ander. We horen je al denken, welke sport is dan het beste voor het verlagen van je vetpercentage? In dit artikel vertellen we je met welke sporten je het meeste vet kunt verbranden.

HARDLOPEN

Hardlopen is een uitstekende sport om vet mee te verbranden. Dat komt doordat je met hardlopen vetverbranding in je lichaam aanzet. Wanneer je ongeveer een half uur gaat hardlopen, blijft je lichaam tot wel 12 uur lang vet verbranden. Dat betekent dus dat jij gewoon doorgaat met je dag, terwijl je lichaam vet verbrandt. Daarnaast kun je variatie aanbrengen in je hardloopschema, waardoor je nog meer vet kan verbranden. Zo kun je een interval toevoegen aan je schema. Door intensiever te lopen, verbrandt je lichaam automatisch meer vet. Blijf ook voldoende variëren in je schema. Zo blijf je je lichaam steeds meer uitdagen.

ZWEMMEN

Zwemmen is, zeker voor een beginnende sporter, de ideale sport om vet te verbranden. Dat komt mede doordat je gewichtloos bent in het water. Heb je bijvoorbeeld overgewicht? Dan zul je hiervan weinig merken wanneer je in het water ligt. Naast dat je met zwemmen je conditie aan het trainen bent, werk je ook aan je spierkracht. Bij zwemmen gebruik je namelijk al je spieren in je lichaam. Echter moet je wel rekening houden met het feit dat een beginnende zwemmer minder calorieën verbrandt dan een ervaren zwemmer. Dit heeft te maken met de consistentie van de slagen. Maar zodra je een beetje geoefend hebt en de slag onder de knie hebt, kun je tot wel 800 calorieën per uur verbranden. Een effectieve sport dus om vet te verbranden.

KRACHTTRAINING

Vaak wordt gezegd dat krachttraining, in bijvoorbeeld de sportschool, niet goed werkt als je vet wilt verbranden. Echter is dit niet helemaal waar en is krachttraining juist goed voor wanneer je je vetpercentage naar beneden wilt brengen. Door krachttraining stijgt je ruststofwisseling. Ruststofwisseling is zoals de naam al zegt, je stofwisseling wanneer je lichaam in rustmodus staat. Dit is ongeveer 60% van je dagelijkse energieverbruik. Een groot deel van dit percentage gaat naar je spieren. Nu werkt het zo dat wanneer je grotere spieren hebt, ze ook meer energie nodig hebben. Heb je meer spieren, dan heb je meer energie nodig en dat haalt je lichaam uit je vetreserve. Daarnaast ben je tijdens je krachttraining bezig met energie verbruiken en heb je tot 48 uur na het trainen een afterburn effect. Beide hebben energie nodig uit je dagelijkse calorie-inname, maar ook uit je vetreserve. Wat resulteert in het verbranden van vet. Krachttraining is dus wel degelijk een goede sport om vet te verbranden.

BOKSEN / VECHTSPORT

Vechtsporten, bijvoorbeeld boksen, zijn de perfecte manier om calorieën, en dus vet, te verbranden. Dat komt omdat boksen een combinatie is van conditie- en krachttraining. Vechtsporten, zoals boksen, zijn een goed voorbeeld van High Intensity Interval Training (HIIT). Dit is een vorm van training waarbij je meerdere korte sessies interval training hebt, maar deze uitvoeren op een extreem hoge intensiteit. Bij boksen heb je tijdens een training meerdere sessies van korte duur, waarbij je op hoge intensiteit veel kracht en conditie levert. Daarbij gebruik je tijdens boksen al je spieren in je lichaam en ben je constant in beweging. Een hele goede manier om veel vet te verbranden in korte tijd.

FIETSEN

Als laatste is fietsen een perfecte sport wanneer het gaat om het verbranden van vet. Naast dat je met fietsen natuurlijk lekker buiten bent, ben je ook nog eens met je hele lichaam bezig. Je moet met fietsen natuurlijk goed je evenwicht houden en daarbij ook nog eens trappen om vooruit te komen. Wanneer je bijvoorbeeld een tempo aanhoudt van 15 kilometer per uur, verbrand je al zo’n 250 calorieën als je een uur fietst. Kies je ervoor om je tempo met vijf kilometer per uur te verhogen, dan kun je tot 500 calorieën per uur verbranden. Dan hebben we nog niet eens rekening gehouden met tegenwind of andere weersomstandigheden. Een ideale sport dus om veel vet te verbranden.

Er zijn natuurlijk veel meer sporten waarmee je vet en calorieën kunt verbranden. Het belangrijkste is om een sport uit te oefenen die je leuk vindt zodat je deze sport voor een langere tijd vol kunt houden. Blijf ook goed eten voor en na het sporten. Je lichaam heeft energie nodig om intensief te kunnen trainen. Zorg wel dat je gezond eet, bijvoorbeeld met de sportmaaltijden van PRAZ. Hiermee krijg je alle benodigde voedingsstoffen binnen voor een goede sportsessie.