• Gratis verzending vanaf 125,-
  • Voor 23:59 besteld = morgen in huis
  • Vers bereid en direct ingevroren
  • Gratis verzending vanaf 125,-
  • Voor 23:59 besteld = morgen in huis
  • Vers bereid en direct ingevroren
blog
trainen
onregelmatig werken

Gastblog: onregelmatig werk én een gezonde levensstijl

Gezonde voeding promoten, mensen motiveren en samen gaan voor het beste resultaat; we kunnen het niet alleen. Dit doen we met jullie én onze PRAZ Athletes, periodiek vragen we één van hen naar hun verhaal. Dit keer is het de beurt aan Vera Dokter, sportfanaat en verpleegkundige op de spoedeisende hulp. Zij vertelt meer over hoe zij onregelmatig werk combineert met een gezonde levensstijl.

’ER NURSE BY DAY, CROSSFIT FREAK BY NIGHT

Hi allemaal, mijn naam is Vera Dokter en ik ben 31 jaar. En mijn Instagram bio luidt “ER nurse by day and CrossFit freak by night’. Al is dat niet helemaal waar, want als spoedeisende hulp verpleegkundige ben ik ook met enige regelmaat ’s nachts aan het werk. Ik krijg vaak de vraag hoe ondanks mijn afwisselende baan met een onregelmatig ritme toch fit en gezond blijf. Ik vertel je er graag meer over.

ROUTINE BIJ EEN WISSELEND RITME

Het was februari 2017 toen ik voor het eerst Gymbox 721 binnenstapte voor een proefles Crossfit. Het werd tijd dat ik letterlijk en figuurlijk sterker zou gaan worden! En die proefles is waar het allemaal begon.

Ik stelde vast dat ik minimaal vier keer per week wilde gaan sporten, maar dat ik ook tijd moest inplannen voor voldoende slaap, sociale momenten en me-time. Ik plan mijn week heel bewust en nauwkeurig vooruit, en hierbij houd ik een ritme aan omtrent de verschillende diensten. Zo ga ik na een late dienst, die om 23.30 uur eindigt, direct naar bed zodat ik de volgende ochtend om 9:00 uur een WOD kan meepakken in de gym. Maar plan ik bijvoorbeeld tijdens mijn nachtdiensten veel meer rustmomenten in.

Door te plannen creëer ik voor mezelf overzicht en rust, daarnaast maak ik zo efficiënt mogelijk gebruik van de tijd die ik heb.

EERSTE HULP BIJ VOEDING

Om energiedips te voorkomen tijdens de verschillende diensten is voeding erg belangrijk. Tijdens een dienst op de spoedeisende hulp weet ik nooit of en hoeveel tijd er is om te kunnen eten en drinken. Dit vergde dus altijd veel voorbereiding, omdat ik allerlei “snelle” versnaperingen meenam om wel aan mijn kcal te komen.

Aan het begin van dit jaar ontdekte ik Muscle meals (PRAZ): verrassend lekkere meal preps die perfect aansluiten op mijn sportdoelen. Zo heb ik onlangs 12 weken lang de Droogtrain maaltijden verslonden en ga ik nu mijn focus weer verleggen naar sterker worden, en dus zal ik wat vaker de Spiermassa maaltijden gaan bestellen.

En het ideale eraan, wanneer ik op de laatste lab uitslagen van mijn patiënten wacht, gooi ik bakkie in de magnetron en heb ik in no-time een volledige en lekkere maaltijd paraat. Plus, ik hoef geen tijd meer in te plannen voor het bereiden van mijn maaltijden. Dus meer tijd om mijn doelen te behalen!

Wil je nou meer weten over fit en gezond blijven met een onregelmatig ritme?
Volg me dan op Instagram!

Benieuwd naar onze maaltijden?
Bekijk ze hier en kies voor gezonde en snelle mealpreps.