• Gratis verzending vanaf 125,-
  • Kies zelf je bezorgdag
  • Vers bereid en direct ingevroren
  • Gratis verzending vanaf 125,-
  • Kies zelf je bezorgdag
  • Vers bereid en direct ingevroren
blog
trainen
aantal stappen per dag

Aantal stappen per dag

Je ziet en hoort het steeds vaker om je heen: “Zo kom ik in ieder geval aan mijn aantal stappen per dag!” of "Met mijn stappenteller hou ik het aantal stappen per dag in de gaten!” Elke dag wandel je door de stad of loop je naar je werk toe, maar hoeveel stappen moet je dan per dag zetten en waarom is dit zo goed voor je? Wij vertellen jou hier alles over! 


Waarom is wandelen goed voor je?

Door dagelijks te wandelen en het juiste aantal stappen per dag te zetten, maak je je hart sterker. Zo wordt het risico op hartaandoeningen en beroertes kleiner. Het helpt je om je calorieën te verbranden en kan je helpen om af te vallen of op gewicht te blijven. Ook helpt het om je humeur te verbeteren. Want van wandelen krijg je meer afgifte van het hormoon endorfine (het gelukshormoon), wat erg goed werkt tegen stress of angst. Je krijgt van het juiste aantal stappen zetten nog meer energie en je kunt beter slapen. Een veel diepere en langere slaap, waardoor je lichaam nog meer herstelt. Tot slot zorgt het ervoor dat je sterkere spieren krijgt, zoals je benen en billen, en verbetert het je spijsvertering. Genoeg redenen dus om aan die gezonde aantal stappen per dag te komen! 


Wat is het gemiddeld aantal stappen per dag dat je moet zetten?

Het verschilt natuurlijk enorm per persoon. Hoe oud je bent, wat je levensstijl is, of je veel moet bewegen voor je beroep en wat je algemene gezondheid is. Je hoort vaak van mensen dat je gemiddeld 10.000 stappen per dag moet zetten. Helaas is dat niet voor iedereen haalbaar. Zeker als je een zittend beroep hebt en de hele dag achter de computer zit. Wij vinden dat 8.000 stappen per dag een goede richtlijn is om na te streven. Wanneer je dit als doel stelt, ben je al behoorlijk gezond bezig! Lees ook hoe je je aantal stappen per dag kan berekenen.


Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik aan mijn gezonde aantal stappen per dag kom? 

Je weet nu hoeveel stappen je per dag moet zetten en waarom. Maar, het belangrijkste is dat je het nu ook echt gaat doen! Stel een doel op wat je dagelijks wil bereiken, zoals het behalen van 8000 stappen per dag. Maak een plan om dit te realiseren en zorg ervoor dat wandelen een dagelijkse routine wordt in je leven, bijvoorbeeld tijdens de pauze op je werk. Het gebruiken van een stappenteller is ook erg effectief en maakt je bewust hoeveel stappen je nou precies zet per dag. Je kunt je voortgang bijhouden én het motiveert je om actief te zijn. 


Wat ook kan helpen is om het samen te doen. Zoek een vriend of vriendin die graag met jou mee wil lopen. Samen lopen is leuker en op deze manier kan je elkaar motiveren om je doelen te behalen. Kom je niet graag buiten? Koop een loopband en zet die stappen! 


Nu weet je alles over het aantal stappen dat je per dag moet zetten en hoe je dat kunt bereiken. Zet jij die stappen omdat je wilt afvallen? Dan hebben wij ook sportmaaltijden voor jou om af te vallen. Of wil je juist veel wandelen om je spieren te versterken? Dan zijn de sportmaaltijden om aan te komen in spiermassa echt iets voor jou. In combinatie met het zetten van het juiste aantal stappen per dag én deze sportmaaltijden, gaat dat jou zeker lukken!