• Gratis verzending vanaf 125,-
  • Voor 23:59 besteld = morgen in huis
  • Vers bereid en direct ingevroren
  • Gratis verzending vanaf 125,-
  • Voor 23:59 besteld = morgen in huis
  • Vers bereid en direct ingevroren
blog
trainen

Trainen

8 essentiële tips om meer te bewegen en aan te brengen in je dagelijkse leven
De gedachte om meer te bewegen kan soms overweldigend zijn. Het lijkt misschien alsof je geen tijd hebt of dat het te moeilijk is om in je schema te passen. Maar wees gerust, het is veel eenvoudiger dan je denkt.
Hoeveel water moet je per dag drinken? PRAZ zocht het uit!
We hebben het allemaal wel eens gehoord: “Drink acht glazen water per dag!” Maar waar is dit magische getal vandaan gekomen?
Het belang van de juiste ademhalingstechniek tijdens het sporten
Of je nu een doorgewinterde atleet bent of net begint met je sportavontuur, het trainen van je ademhaling is even belangrijk als het trainen van je spieren. De juiste ademhalingstechniek kan een aanzienlijke invloed hebben op je sportprestaties, en het verkeerd ademhalen tijdens sporten kan je prestaties hinderen en zelfs gezondheidsproblemen veroorzaken. In dit artikel duiken we dieper in het belang van de juiste ademhaling en geven we je tips om je ademhaling te trainen tijdens het sporten.
Beste hardloopsnelheid per doel
PRAZ vertelt je wat een goede gemiddelde hardloopsnelheid is, lees snel verder!
Hoe snel kan ik spiermassa opbouwen?
Spiermassa opbouwen kan redelijk lastig zijn, maar het is voor iedereen mogelijk wanneer je de juiste stappen onderneemt! Een ding is zeker: Wie een gespierd lichaam wilt, moet er keihard voor werken. Om je goed op weg te helpen vertellen we je in deze blog meer over spiermassa opbouwen, voeding per lichaamstype en krijg je uiteindelijk antwoord op de vraag: Hoe snel kan ik spiermassa opbouwen?
Aantal stappen per dag
Je ziet en hoort het steeds vaker om je heen: “Zo kom ik in ieder geval aan mijn aantal stappen per dag!” of "Met mijn stappenteller hou ik het aantal stappen per dag in de gaten!” Elke dag wandel je door de stad of loop je naar je werk toe, maar hoeveel stappen moet je dan per dag zetten en waarom is dit zo goed voor je? Wij vertellen jou hier alles over!
Spieren in onderrug
Je kent het wel. Na een dag werken of feesten in de nachtclub, krijg je ineens last van lage rugpijn. Dit komt doordat jouw lage rug constant aan het werk is om jou perfect rechtop te houden. Deze pijnlijke onderrug kun je vermijden door de juiste rug oefeningen te doen in combinatie met onze kant-en klaarmaaltijden, zodat jij sterke en gezonde rugspieren krijgt. Het gevoel van een pijnlijke onderrug is verleden tijd met behulp van deze oefeningen!
Sporten met spierpijn: Is het verstandig om te doen?
Heb je al lang niet getraind en ga je er weer eens tegenaan in de gym? Grote kans dat je de volgende dag of de dag daarna hevige spierpijn hebt. Nu je weer gemotiveerd bent wil je eigenlijk wel weer naar de gym gaan, maar je vraagt je af: sporten met spierpijn is dat wel […]
Trillende spieren
Dit gevoel heb jij vast wel eens gehad. Je staat lekker te rammen in de gym, maar in de sportschool en ook na het sporten krijg je ineens last van trillende spieren. Het kan zijn dat je je dan afvraagt of er iets aan de hand is met jouw lichaam. Maar wees gerust, want het is een heel normaal verschijnsel. Wat is nou de reden dat je deze spiertrillingen ervaart? Wij vertellen je er graag alles over!
1
2