• Gratis verzending vanaf 125,-
  • Kies zelf je bezorgdag
  • Vers bereid en direct ingevroren
  • Gratis verzending vanaf 125,-
  • Kies zelf je bezorgdag
  • Vers bereid en direct ingevroren

Gastblog: voeding als instrument door Shannen Delilah

Wij zijn op een missie: gezonde sportvoeding voor iedereen beschikbaar maken op een eenvoudige en snelle manier. Deze missie willen we graag delen met onze partners, zogeheten PRAZ Athletes. Maandelijks deelt één van hen zijn of haar verhaal.
Dit keer de beurt aan Shannen Delilah, sport-, voeding- en mindsetcoach.

EVEN VOORSTELLEN

Hallo, mijn naam is Shannen. Ik ben Head Coach en CEO bij Bodies by Shannen Delilah. Ik begeleid vrouwen van alle leeftijden en achtergronden naar de beste versie van zichzelf of in hun (coaching)business middels voeding, fitness en mindset. Het is mijn passie en missie om vrouwen over de hele wereld te leren hoe je voeding kan inzetten als instrument om o.a. beter in je vel te zitten, meer energie te hebben, jouw doelen te behalen en te behouden. Het maakt niet uit waar je vandaan komt of wat je doel is, het enige dat ik vraag is inzet en wilskracht om er alles uit te halen.

JOUW DOELEN HALEN

Als men af wilt slanken hoor je vaak: “Je moet gewoon meer bewegen, en minder eten”. Dat is nogal kort door de bocht en niet erg gespecificeerd. Naast het aantal calorieën dat je consumeert per dag, is de timing, indeling en verdeling van je voeding ook van belang. Je wilt bij het opstaan een goede en volwaardige start hebben van je dag, na de lunch nog een paar uur door kunnen op je werk, voldoende energie hebben in de sportschool en niet met honger in bed liggen na het eten.

DE TIMING VAN VOEDING

Ben je een drukke vrouw zoals ik, dan kan PRAZ jou ondersteunen in dit proces. Hoe? Lees onderstaande tips voor maaltijden van elk moment van de dag:

Ontbijt: om de dag goed te beginnen wil je een ontbijt die voedzaam is en vult; een combinatie van eiwitten, vetten en koolhydraten. Denk aan een omelet, met verse groenten en zuurdesembrood.

Lunch: als je wilt afslanken kun je kiezen voor een lichte lunch van eiwitten, groenten en wat fruit of indien je spiermassa wilt aankomen, een extra koolhydraatbron. Voorbeelden hiervan kunnen zijn de Afslank maaltijden met enkel vlees(vervanger), vis of kip gecombineerd met groenten of een Droogtrain maaltijd of Spiermassa maaltijd die tevens koolhydraten bevat.

Pre workout: rondom je training zou ik de meeste koolhydraten nuttigen; voor het trainen wil je een combinatie consumeren van eiwitten, voldoende koolhydraten en vetten. Je kunt voor havermout, fruit en natuurlijke pindakaas kiezen.

Post workout: na het trainen wil je een combinatie consumeren van eiwitten en voldoende (snel opneembare) koolhydraten. Denk aan een Muscle Nutrition eiwitpoeder met Rice Krispies.

Rustdagen: op rustdagen kies ik graag voor een maaltijd optie met een vette vis, zoals de maaltijden met zalmfilet gecombineerd met groenten, zonder koolhydraten.

Diner: in de avond bewegen we over het algemeen minder, indien je af wilt slanken kun je er dan ook voor kiezen om een licht diner te nemen met enkel eiwitten, groenten en vetten, en indien je spiermassa wilt aankomen kun je hier koolhydraten bij doen. Denk weer aan Afslank maaltijden met enkel vlees(vervanger), vis of kip gecombineerd met groenten of een Droogtrain maaltijd of Spiermassa maaltijd met koolhydraten zoals rijst, pasta of zoete aardappel.

VOEDING SLIM INZETTEN

Ik hoop dat je hierdoor iets meer te weten bent gekomen over de functie van voeding. En hoe je het slim kan inzetten om progressie te maken.
Wil je meer informatie of tips met betrekking tot voeding? Neem gerust contact met mij op via [email protected] of www.shannendelilahfit.com.

Succes met jouw journey!
Shannen Delilah

Benieuwd naar onze maaltijden?
Bekijk ze hier en kies voor gezonde en snelle mealpreps.

Filter Blogs