• Gratis verzending vanaf 125,-
  • Kies zelf je bezorgdag
  • Vers bereid en direct ingevroren
  • Gratis verzending vanaf 125,-
  • Kies zelf je bezorgdag
  • Vers bereid en direct ingevroren
blog
maaltijden
bodybuilding kant en klaar maaltijden bij PRAZ

Bodybuilding kant en klaar maaltijden bij PRAZ

Wie het lichaam van een bodybuilder wil, zal aan de slag moeten in de sportschool. Toch worden spieren niet alleen in de sportschool gekweekt, maar voor een groot deel in de keuken. Wie eruit wil zien als een bodybuilder, zal ook moeten eten als een bodybuilder. Het strenge sportschema van een bodybuilder wordt ondersteund met de juiste voeding. Doorgaans komt dit neer op zes gezonde, macroverantwoorde maaltijden per dag. Wat zo’n bodybuilder dieet precies inhoudt en hoe je het volhoudt, dat lees je hier.

DE CALORIEBEHOEFTEN VAN EEN BODYBUILDER

Wil je spiergroei realiseren? Reken dan eerst uit hoeveel calorieën je nodig hebt voor een maximale spieropbouw, zonder in vetmassa aan te komen. Hiervoor bereken je eerst je basaal metabolisme (BMR). Dit is de minimale energie die je nodig hebt om in rusttoestand de basale lichaamsfuncties, zoals je hartslag en ademhaling, op gang te houden. Hierna bereken je je Total Daily Energy Expenditure (TDEE). Dit getal vertelt je wat jouw dagelijkse caloriebehoefte is, afhankelijk van de intensiteit van je trainingen. Voor spiergroei heb je een (klein) calorieoverschot nodig, 20% is vaak al voldoende. Pas op dat je niet direct te veel gaat eten, want de calorieën die je niet verbrandt, worden opgeslagen als vet.

DE PERFECTE SPORTVOEDING VOOR BODYBUILDERS

Bodybuilders eten minimaal zes keer per dag, in plaats van de traditionele drie of vier keer (aangeraden door het voedingscentrum). Het dieet van een bodybuilder bevat veel groenten, proteïnen en goede vetten. Groenten en complexe koolhydraten vormen de basis van het dieet. Het ideale bodybuilder dieet bestaat voor 25% uit compacte koolhydraten (zoals rijst of aardappelen) en 25% vezelige koolhydraten (zoals groene groenten). Expert bodybuilders raden asperges vlak voor een wedstrijd aan en zoete aardappels zijn een uitstekende bron van energierijke koolhydraten. Verder bestaat 30% van het dieet uit proteïne. In plaats van de traditionele 0,8 gram proteïne per kilogram lichaamsgewicht, schroeven bodybuilders dit op naar 2 tot 3 gram. Goede opties voor een proteïnerijke maaltijd zijn zuivelproducten, zalm, kipfilet, biefstuk, peulvruchten en aanvullend proteïnepoeder. Wheyproteïne is gemakkelijk te verteren voor het lichaam en ook rijk aan aminozuren. De laatste 20% van het dieet bestaat uit vet. Enkelvoudig onverzadigde vetzuren en Omega 3-vetzuren zijn belangrijk voor de spiergroei. Dit vind je onder andere in vette vis en avocado.

BODYBUILDERS BEREIDEN HUN MAALTIJDEN VOOR

Een bodybuilder wil precies weten wat hij binnenkrijgt. Op die manier kan het trainingsschema, met een voorname focus op droog trainen, hier exact op aangepast worden voor optimaal resultaat. Mensen die hun maaltijden niet voorbereiden en vaak onderweg eten, weten niet exact wat ze op een dag binnenkrijgen. Gehaaste en onvoorbereide maaltijden zijn dan ook uit den boze en wil je koste van het kost vermijden als bodybuilder. Met een hongerig gevoel neem je immers sneller een ongezonde beslissing. Een zak chips is snel opengetrokken. Herkenbaar? Om deze reden bereiden bodybuilders elke maaltijd zorgvuldig voor, zodat er altijd een gezonde optie is om een hongerig gevoel te stillen. Veel bodybuilders staan dan ook minimaal één dag per week in de keuken om de maaltijden voor de rest van de week voor te bereiden, ook wel meal preppen genoemd.

DE PERFECTE SPORTVOEDING VOOR BODYBUILDING

Het (voor)bereiden van de ideale bodybuilding maaltijd kost tijd en discipline. Twee factoren die niet voor iedereen zo vanzelfsprekend zijn. Na een lange werkdag is het niet altijd even makkelijk om de keuken in te duiken om een gebalanceerde maaltijd te bereiden in plaats van een snelle pizza te bestellen. De maaltijden van PRAZ bieden de oplossing om op een simpele manier de juiste voeding binnen te krijgen. De ingrediënten en grootte van de porties worden afgestemd op jouw caloriebehoefte en bodybuilding doel. Zo weet je altijd zeker dat je de juiste hoeveelheden en voedingsstoffen binnenkrijgt en hou je meer tijd over voor je trainingen. PRAZ zorgt voor een gezonde en eiwitrijke maaltijd voor een scherpe prijs. Op die manier heb je binnen vijf minuten een gezonden maaltijd op tafel.

OVER PRAZ

De affiniteit met bodybuilding zit in ons DNA. Joey Snijders, oprichter van PRAZ, was al van jongs af aan bezig met gezonde voeding en bodybuilding. Al jaren bereid hij dagelijks zijn eigen maaltijden met grote zorgvuldigheid. Zijn duidelijke doelen en zorgvuldig berekende caloriebehoeften hielpen hem om gedisciplineerd te trainen en eten. Zijn enorme toewijding werd opgemerkt door vrienden, die vroegen of hij niet ook maaltijden voor hen kon bereiden. Al snel bereidde Joey maaltijden voor meer en meer sportfanaten. Wat vijf jaar geleden onschuldig begon, is inmiddels uitgegroeid tot PRAZ, waarmee hij dagelijks eerlijke en gezonde maaltijden bereidt voor iedereen die een gezonde levensstijl belangrijk vindt!