• Gratis verzending vanaf 125,-
 • Voor 23:59 besteld = morgen in huis
 • Vers bereid en direct ingevroren
 • Gratis verzending vanaf 125,-
 • Voor 23:59 besteld = morgen in huis
 • Vers bereid en direct ingevroren
blog
eiwitten
wist jij dit al over magere eiwitten

Wist jij dit al over magere eiwitten?

Op het gebied van eiwitten valt er veel te vertellen. Wist jij bijvoorbeeld dat er ook magere eiwitten bestaan? Magere eiwitten zijn een belangrijk onderdeel van een gezond en uitgebalanceerd dieet, vooral voor mensen die streven naar een gezond gewicht of het behoud van spiermassa. Bij PRAZ weten we veel over eiwitrijke voeding en zo ook over magere eiwitten. Meer weten? Opletten geblazen!

DIT ZIJN MAGERE EIWITTEN

Magere eiwitten zijn rijk aan voedingsstoffen en laag in calorieën en vetten. Verzadigde vetten en calorieën maken plaats voor een complete bron aan eiwitten. Voor jouw beeldvorming zullen we wat voorbeelden van voeding met magere eiwitten geven. Voorbeelden

van magere eiwitten zijn:

 • kip

 • kalkoen

 • vis

 • eieren

 • magere zuivelproducten

 • tofu

 • bonen

Deze voedingsmiddelen bevatten hoogwaardige eiwitten die essentieel zijn voor

spieropbouw, herstel en groei, maar bevatten tegelijk relatief weinig calorieën en vetten.

WAAROM ZIJN MAGERE EIWITTEN BELANGRIJK?

Magere eiwitten zijn belangrijk om verschillende redenen. Ten eerste zijn eiwitten over het algemeen al essentiële bouwstenen voor ons lichaam. Eiwitten helpen bij de opbouw, het onderhoud en de reparatie van voornamelijk weefsels en spieren. Maar ook botten, kraakbeen, huid en haar. Waar eiwitten zelf dus al gezond zijn, helpen magere eiwitten nog beter door de relatief lage vetten en calorieën.

WEG MET DAT HONGERGEVOEL

Ten tweede helpen magere eiwitten je langer een vol gevoel te geven en je hongergevoel te verminderen. Dit kan je helpen om nog minder calorieën te consumeren. Hierdoor zullen eiwitten je uiteindelijk helpen met afvallen.

MAGERE EIWITTEN ALS ‘SPORTMAATJE’

Ook ondersteunen magere eiwitten spiergroei en herstel na het sporten. Tijdens het sporten raken spieren beschadigd en moet het lichaam deze spieren herstellen en opbouwen. Magere eiwitten zijn essentieel voor dit proces, omdat ze de bouwstenen zijn van spieren. Door magere eiwitten te consumeren na het sporten, kan het lichaam de spieren sneller herstellen en opbouwen, waardoor je sneller jouw fitnessdoelen kunt bereiken.

BETERE STOFWISSELING MET MAGERE EIWITTEN

Ten slotte helpen magere eiwitten ook de stofwisseling te verhogen. Eiwitten hebben een thermisch effect, wat betekent dat het lichaam meer calorieën verbrandt om eiwitten te verteren en te absorberen dan koolhydraten of vetten. Dit kan de stofwisseling verhogen en je helpen meer calorieën te verbranden, zelfs als je niet aan het sporten bent.

BLIJF EIWITTEN WEL VARIËREN

Het is belangrijk om een gevarieerd dieet te hebben dat verschillende soorten eiwitten bevat, waaronder magere eiwitten, maar ook plantaardige eiwitten en eiwitten uit vetrijke bronnen in beperkte hoeveelheden. Denk hierbij dus aan een mooie afwisseling van eiwitten uit vis en soms ook zeker eiwitten uit vlees.

SPORTMAALTIJDEN MET MAGERE EIWITTEN

De sportmaaltijden van PRAZ zijn perfect voor mensen die op zoek zijn naar magere eiwitten in hun dieet. De maaltijden zijn zeer geschikt voor sporters en atleten, met een focus op de juiste verhouding van macronutriënten, waaronder hoogwaardige eiwitten. De maaltijden bevatten een verscheidenheid aan magere eiwitbronnen, zoals kip, vis en tofu. Bovendien zijn de maaltijden van PRAZ gemaakt met verse ingrediënten en zonder kunstmatige toevoegingen of conserveermiddelen. Dit betekent dat ze gezond en voedzaam zijn voor het lichaam. De maaltijden worden op maat gemaakt voor specifieke voedingsbehoeften, zoals caloriearme maaltijden of maaltijden die specifiek zijn ontworpen om spiergroei en herstel te ondersteunen.

MAGERE EIWITTEN IN JOUW VOEDING? CHECK ONZE SPORTMAALTIJDEN!

Kortom, magere eiwitten zijn een belangrijk onderdeel van een gezond dieet, vooral voor mensen die streven naar gewichtsbeheersing en spieropbouw. Als je op zoek bent naar een handige en gezonde manier om magere eiwitten toe te voegen aan jouw dieet of voedingsschema, dan zijn de sportmaaltijden van PRAZ een geweldige optie. We maken het graag gemakkelijk voor je: eenvoudig te bestellen en zeer snel in huis. Bekijk onze maaltijden nu snel.