• Gratis verzending vanaf 125,-
  • Kies zelf je bezorgdag
  • Vers bereid en direct ingevroren
  • Gratis verzending vanaf 125,-
  • Kies zelf je bezorgdag
  • Vers bereid en direct ingevroren
blog
eiwitten
welke soorten beleg hebben de meeste eiwitten

Welke soorten beleg hebben de meeste eiwitten?

Eiwitten nemen we op veel verschillende manieren op uit voedsel. In het ene eten zit net wat meer eiwitten dan in het andere. Kip of juist vis? Hier kunnen grote verschillen tussen zitten. Dat weten we bij Muscle Meals als geen ander. In dit blog vertellen we je graag meer over verschillende soorten beleg en welke de meeste eiwitten bevatten. Lees je snel mee?

Nieuw in de wereld van eiwitten? Laat ons je dan snel meenemen in welke voordelen eiwitten allemaal hebben? We hebben ze voor het gemak gecategoriseerd en opgesomd. Eiwitten helpen bij:

  • Opbouw en onderhoud van spieren, botten, huid, haar, nagels en andere weefsels in het lichaam

  • Het reguleren van de bloedsuikerspiegel

  • Het bevorderen van de verzadiging en het verminderen van de eetlust

Meer weten over de werking van eiwitten of eiwitrijke voedsel? Dan vertellen we je in onze andere blogs er graag meer over!

WELK EIWITRIJK BROODBELEG IS ER?

Terug naar de verschillende soorten broodbeleg die boordevol eiwitten zitten! Goed nieuws: er zijn veel verschillende soorten eiwitrijk broodbeleg waar je uit kunt kiezen. Hier zijn enkele van de beste opties.

MAGERE KAAS

Kaas is een goede bron van eiwitten, maar veel soorten bevatten ook veel vet. Kies daarom voor magere kaas, zoals hüttenkäse of magere cottage cheese. Deze bevatten veel eiwitten en weinig vet.

EIEREN

Eieren zijn niet alleen een goede bron van eiwitten, maar ook van veel andere voedingsstoffen. Beleg je brood bijvoorbeeld met een gekookt ei of maak een omelet als broodbeleg.

NOTENPASTA’S

Notenpasta's, zoals pindakaas of amandelpasta, bevatten veel eiwitten en gezonde vetten. Let wel op de hoeveelheid suiker en zout in sommige varianten.

VERSCHILLENDE SOORTEN VIS

Vis is een uitstekende bron van eiwitten en bevat ook gezonde omega-3 vetzuren. Beleg je brood bijvoorbeeld met tonijn uit blik of gerookte zalm.

KIPFILET

Laten we afsluiten met misschien wel de bekendste. Kipfilet is een mager stukje vlees en bevat veel eiwitten. Snijd een stukje kipfilet in dunne plakjes en beleg je brood hiermee.

OVERIGE SOORTEN

Er zijn natuurlijk nog veel meer opties voor eiwitrijk broodbeleg. Denk bijvoorbeeld aan hummus, tofu, quinoa-salade of bonenspreads. Als je op zoek bent naar eiwitrijk beleg, let dan goed op de voedingswaarde van het product. Kijk naar het eiwitgehalte per portie en vermijd beleg met veel suiker en zout. Zo kun je lekker en gezond beleggen en voldoende eiwitten binnenkrijgen om je gezondheid en spieren te ondersteunen.

GA OOK VOOR EIWITRIJK BROODBELEG!

Als het goed is weet je nu welke soorten broodbeleg er zijn die bijdragen aan je eiwitgehalte. Het is niet alleen lekker, maar ook belangrijk voor een gezond en evenwichtig dieet. Door te kiezen voor eiwitrijke opties bij het beleggen van je brood, kun je de voordelen van eiwitten maximaliseren en je lichaam voorzien van de voedingsstoffen die het nodig heeft. Of je nu een sporter bent die zijn spieren wil opbouwen, of gewoon op zoek bent naar een gezondere manier om te lunchen: eiwitrijk broodbeleg is een goede keuze. Dus probeer eens wat nieuwe opties en geniet van de smaak en voordelen van eiwitrijk broodbeleg!

Naast brood op zoek naar andere sportmaaltijden vol eiwitten? Vergeet dan geen kijkje te nemen bij onze kipmaaltijdenvegetarische alternatieven of vismaaltijden!