• Gratis verzending vanaf 125,-
 • Voor 23:59 besteld = morgen in huis
 • Vers bereid en direct ingevroren
 • Gratis verzending vanaf 125,-
 • Voor 23:59 besteld = morgen in huis
 • Vers bereid en direct ingevroren
blog
eiwitten
kipmaaltijden hoeveel eiwitten zitten daar eigenlijk in

Kipmaaltijden: hoeveel eiwitten zitten daar eigenlijk in?

Iedereen die veel sport, heeft het vast weleens gehoord: kip moét in je dieet. “Daar zitten veel eiwitten in!”. Maar hoe zit dat precies? En hoe spelen wij bij PRAZ daarop in? We vertellen je in dit blog graag meer over onze eiwitrijke voeding en welke grote rol kip hierin speelt. Wat zijn de voordelen? Waar moet je op letten? En hebben we nog tips? Zeker! Lees snel verder.

DE BASIS: EIWIT EN KIP?

Kip is een populaire en gezonde bron van eiwitten die door veel mensen wordt geconsumeerd. Het is een magere eiwitbron en kan gemakkelijk worden toegevoegd aan verschillende maaltijden. Eiwit is een essentiële voedingsstof die ons lichaam nodig heeft voor verschillende functies, waaronder de opbouw, het onderhoud en de reparatie van weefsels, inclusief spieren. Kip is een rijke bron van eiwitten en bevat alle negen essentiële aminozuren die ons lichaam nodig heeft om spieren op te bouwen en te onderhouden. Maar hoeveel eiwit zit er in kip? Een portie van 100 gram kip bevat ongeveer 30 gram eiwit.

KIP EIWITTEN: MAGERE EIWITBRON

Kip noemen we ook wel een magere eiwitbron. Dit omdat het relatief laag is in verzadigde vetten en calorieën in vergelijking met andere eiwitbronnen zoals rood vlees. Het is dus een goede optie voor mensen die hun inname van verzadigde vetten willen beperken en tegelijkertijd voldoende eiwitten binnen willen krijgen. Je kunt kip op verschillende manieren bereiden en daar zit een belangrijk verschil. Probeer de kip te bakken, grillen of stomen in plaats van te frituren, om de inname van overtollige vetten en calorieën te verminderen.

TIPS VOOR SPORTERS

Als je op zoek bent naar manieren om de eiwitten van kip op te nemen in je sportvoedingsschema, volgen hier enkele handige tips:

 • Kies magere kipfilet: Kipfilet is een magere eiwitbron en bevat nog minder vet en calorieën dan andere delen van de kip. Probeer magere kipfilet te kiezen en snijd eventuele zichtbare vetten weg voordat je het kookt.

 • Maak een kip stoofpot: Kip stoofschotels zijn een smakelijke en makkelijke manier om kip eiwit op te nemen in jouw maaltijdplan. Probeer een stoofpot te maken met kip, groenten en bouillon en voeg eventueel kruiden toe voor extra smaak.

 • Gebruik kip als vervanging voor rood vlees: Kip kan een gezonder alternatief zijn voor rood vlees. Probeer kip te gebruiken in plaats van gehakt in spaghettisaus, of als vervanging voor rundvlees in een taco of burrito.

PRAZ MAALTIJDEN MET KIP EIWIT

Als je op zoek bent naar een handige en gezonde manier om jouw inname van kip eiwitten te verhogen, is het slim om eens te kijken bij onze sportmaaltijden met kip. Deze maaltijden zijn speciaal samengesteld voor sporters en bevatten de juiste verhouding van eiwitten, koolhydraten en vetten om je te helpen jouw fitnessdoelen te bereiken. Bovendien zijn de maaltijden snel en gemakkelijk klaar te maken: binnen no-time profiteer jij van een heerlijke, gezonde maaltijd.

VOORBEELD VAN EEN KIPMAALTIJD

Benieuwd hoe zo’n gezonde, gemakkelijke kipmaaltijd eruit ziet? Neem onze Kip pesto spaghetti met broccoli. De voordelen op rij:

 • Proef de italiaanse smaken

 • Een ware Klassieker

 • Met vezelrijke volkoren spaghetti

In deze portie van 380 gram zit 42 gram eiwitten! Of je nu bezig bent met afvallen, droogtrainen of je spiermassa aan het opbouwen bent: deze heerlijke combinatie is beschikbaar voor elk soort doel.