• Gratis verzending vanaf 125,-
  • Kies zelf je bezorgdag
  • Vers bereid en direct ingevroren
  • Gratis verzending vanaf 125,-
  • Kies zelf je bezorgdag
  • Vers bereid en direct ingevroren
blog
eiwitten
hoeveel eiwitten moet je eten om af te vallen

Hoeveel eiwitten moet je eten om af te vallen?

Eiwitten zijn enorm belangrijk voor ons lichaam, dat weten we allemaal. Het eten van gezonde eiwitten zorgt ervoor dat we onze spieren kunnen laten groeien, we ons beter voelen maar ook dat we kunnen afvallen. Dat laatste is nog niet bij heel veel mensen bekend. Maar eiwitten zijn perfect voor als je wilt gaan starten met afvallen. Dit komt door meerdere factoren. Bijvoorbeeld om je spiermassa op te bouwen, maar ook geven eiwitten je langer een verzadigd gevoel. Hoe dit kan en wat eiwitten nog meer voor je doen tijdens het afvallen, vertellen we je in dit artikel.

HOE WERKT AFVALLEN?

Laten we beginnen bij het begin, hoe gaat afvallen precies in zijn werk? Het is eigenlijk niet heel moeilijk. Je moet minder calorieën eten dan je verbrandt op een dag. Dit noemen we ook wel een calorietekort. Naast minder en gezonder eten, kun je ook voor een calorietekort zorgen door meer te sporten.

HOE ONDERSTEUNEN EIWITTEN JE BIJ AFVALLEN?

Zoals we al eerder dit artikel hebben verteld, is dat de eiwitopname in je spieren belangrijk is voor tijdens het afvallen. Dat komt omdat spieren meer calorieën verbranden dan vet. Wanneer je gaat sporten om af te vallen, wil je niet dat je spiermassa verloren gaat, maar dat je je vet verbrandt. Door je spieren te blijven voeden met de juiste hoeveelheid eiwitten, val je niet af in spierkracht maar verbrandt je lichaam sneller vet. Het is zelfs zo dat als je voldoende eiwitten eet, je je stofwisseling verhoogt en je zelfs in rust hierdoor vet verbrandt. Tot slot helpen eiwitten je ook om je langer vol te laten voelen, wat ervoor zorgt dat je minder snel honger hebt en minder snel geneigd bent om te snacken. Hierdoor kom je een stuk eenvoudiger aan een calorietekort.

HOEVEEL EIWITTEN HEB JE DAN NODIG BIJ HET AFVALLEN?

Hoeveel eiwitten je nodig hebt bij het afvallen hangt af van verschillende factoren, zoals je leeftijd, geslacht, lichaamsgewicht en de hoeveelheid beweging. Over het algemeen wordt aanbevolen om ongeveer 1,2-1,6 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag te eten bij het afvallen. Dit helpt bij het behoud van spiermassa en kan helpen je stofwisseling te verhogen.

HOE KUN JE EIWITTEN OPNEMEN IN JE DIEET BIJ HET AFVALLEN?

Er zijn verschillende manieren om meer eiwitten op te nemen in je dieet bij het afvallen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor eiwitrijke voedingsmiddelen zoals vlees, vis, eieren, bonen, noten en zaden. Of bekijk eens de kip sportmaaltijden van PRAZ deze zitten vol met eiwitten en andere goede voedingsstoffen. Daarnaast bieden we bij PRAZ ook speciaal samengestelde maaltijdpakketten voor afvallen aan. Hiermee hoef je tot twee weken lang niet om te kijken naar het afwegen van je maaltijden en het doen van boodschappen. Dit is allemaal al voor je gedaan! Als laatste kan het verstandig zijn om ook bij het eten van tussendoortjes goed te kijken naar het eiwitgehalte. Neem bijvoorbeeld een eiwitreep of een eiwitshake als tussendoortje. Zo behaal je eenvoudiger je maximale hoeveelheid eiwitten per dag.

WELKE EIWITTEN ZIJN HET BESTE OM AF TE VALLEN?

Er is niet per se een de beste als het gaat om eiwitten voor tijdens het afvallen. Het is natuurlijk goed om vooral voor kwaliteit te gaan. Dus geen troep ergens vandaan halen, maar gewoon vers vlees, vis en ook gezonde noten. Maar het belangrijkste bij eiwitten in je dieet, is de variatie. Dit komt omdat er in verschillende producten, ook verschillende voedingsstoffen zitten. Zo zit er in vlees veel ijzer, maar als je alleen maar vlees gaat eten dan mis je de omega 3’s uit vis. Daarnaast is het ook goed om te kijken naar de calorieën en suikers. Eet daar niet te veel van als je wilt afvallen. Blijf dus altijd goed kijken naar de voedingswaardes en zorg dat je hier bewust van blijft.

We hopen je zo voldoende tips te hebben gegeven om aan de slag te gaan met afvallen. Let goed op je eiwitten, eet gevarieerd en zorg dat je al je benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt.