• Gratis verzending vanaf 125,-
  • Voor 23:59 besteld = morgen in huis
  • Vers bereid en direct ingevroren
  • Gratis verzending vanaf 125,-
  • Voor 23:59 besteld = morgen in huis
  • Vers bereid en direct ingevroren
blog
eiwitten
eiwitten in vis alles wat je wilt weten

Eiwitten in vis: alles wat je wilt weten

Vis is niet alleen lekker en veelzijdig, het is ook een goede bron aan eiwitten. In dit blog vertellen we je meer over de voordelen van eiwitten in vis en hoe je optimaal kunt profiteren van deze voedingsstof. Wist je trouwens dat je bij PRAZ veel kant-en-klaarmaaltijden kunt bestellen met vis als basis en dus boordevol eiwitten? Laten we snel kijken!

WAAROM IS VIS GOED VOOR ONS?

Vis is een van de meest complete eiwitbronnen die we kunnen consumeren. Veel vissoorten bevatten alle essentiële aminozuren die ons lichaam nodig heeft om nieuwe eiwitten te produceren. Bovendien wordt vis eiwit beter opgenomen door ons lichaam dan eiwitten uit andere dierlijke bronnen, zoals eiwitten uit vlees en zuivel. Dit komt doordat de eiwitten in vis lichter verteerbaar zijn en daarom gemakkelijker worden opgenomen. Naast eiwitten bevat vis ook gezonde vetten, vitamines en mineralen die essentieel zijn voor onze gezondheid.

Neem omega-3 vetzuren: deze zijn in overvloed aanwezig in vette vissoorten zoals zalm, makreel en tonijn. Waar omega-3 dan goed voor is? Voor misschien wel meer dan je zult denken. Neem bijvoorbeeld het verminderen van ontstekingen, het verbeteren van de hersenfunctie, het verlagen van het risico op hartziekten en het ondersteunen van de gezondheid van onze ogen.

WELKE VISSOORTEN KIES JIJ HET BESTE?

Zoals je ziet is vis een goede voedingsbron; zeker op het gebied van eiwitten. Maar in de ene vis vind je net wat meer eiwitten dan in de andere. Bij PRAZ gebruiken we vaak magere vissoorten in onze maaltijden. Deze zijn namelijk het meest rijk aan eiwitten. Enkele vissoorten die bekend staan om hun hoge eiwitgehalte zijn tonijn, zalm, kabeljauw, tilapia, heilbot en koolvis. Echter, het exacte eiwitgehalte kan variëren tussen verschillende soorten vis en ook afhankelijk van de bereidingswijze. Wij kiezen voor onze eiwitrijke maaltijden vaak voor de bekendste vissoorten uit het rijtje: zalm en tonijn.

MAAK OPTIMAAL GEBRUIK VAN DE EIWITTEN IN VIS

Als je optimaal van de eiwitten in vis wilt profiteren, zijn er verschillende manieren om dit te doen. Hier zijn enkele tips die we graag geven:

  • Eet vis na het sporten: Het eten van vis na het sporten kan helpen bij het herstel en de opbouw van spierweefsel. Kies bijvoorbeeld voor een stukje zalm na een intensieve training.

  • Varieer in vissoorten: Varieer in vissoorten om alle essentiële aminozuren binnen te krijgen. Probeer bijvoorbeeld verschillende soorten vis te eten, zoals witte vis, schelpdieren en garnalen.

  • Bereid vis op de juiste manier: Het is belangrijk om rekening te houden met de wijze waarop je de vis klaarmaakt. Dit kan namelijk effect hebben op de voedingswaarde. Tip: kies voor gezonde bereidingswijzen, zoals grillen, bakken of stomen. Vermijd gefrituurde vis of vis die is bewerkt met veel zout en andere toevoegingen.

EIWITRIJKE MAALTIJDEN MET VIS VAN PRAZ

Als het gaat om het opbouwen van spieren en het herstellen na een intensieve training, is het dus belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. De sportmaaltijden van PRAZ zitten door veelvuldig gebruik van vis boordevol eiwitten. Dit om atleten en sporters te voorzien van de voedingsstoffen die ze nodig hebben voor spiergroei, herstel en prestaties.

De PRAZ ‘bakkies’ zijn speciaal ontworpen om de juiste verhouding van macronutriënten te bieden, waaronder een hoog eiwitgehalte. Een voorbeeld van zo’n maaltijd? Dat is de “gegrilde zalm met groene groenten en zoete aardappel”. In dit gericht verwerken wij een 1 zalmfilet van 150 gram. Dit recept is heerlijk en voedzaam en bevat ongeveer 30 gram eiwit. Het is perfect voor een snelle en gezonde avondmaaltijd. Liever geen vis? Kies dan voor onze kip sportmaaltijden of een van de rundvlees maaltijden. Genoeg keuze; it’s up to you!