• Gratis verzending vanaf 125,-
  • Voor 23:59 besteld = morgen in huis
  • Vers bereid en direct ingevroren
  • Gratis verzending vanaf 125,-
  • Voor 23:59 besteld = morgen in huis
  • Vers bereid en direct ingevroren
blog
eiwitten
alles wat jij moet weten over gezonde eiwitten

Alles wat jij moet weten over gezonde eiwitten

Eiwitten zijn een essentiële voedingsstof voor ons lichaam. Ze zijn de bouwstenen van onze cellen, weefsels en organen en spelen een cruciale rol bij het opbouwen en herstellen van spieren. Maar niet alle eiwitten zijn hetzelfde, en sommige bronnen van eiwitrijke voeding zijn gezonder dan andere. In dit blog willen we je meer hierover vertellen!

EIWITTEN UIT MAGER VLEES

Beginnend bij het begin: eiwitten uit vlees! Vlees is misschien wel de bekendste bron van eiwitten. Magere vleessoorten zoals kipfilet, kalkoenfilet en mager rundvlees zijn uitstekende bronnen van gezonde eiwitten. Het is belangrijk om te kiezen voor mager vlees omdat het minder verzadigd vet bevat dan vetrijk vlees, zoals rood vlees. Verzadigd vet kan leiden tot een verhoogd risico op hartziekten, dus het is belangrijk om te kiezen voor magere vleessoorten om de inname van verzadigde vetten te verminderen.

Kipfilet is een van de meest populaire magere eiwitbronnen en bevat ongeveer 31 gram eiwit per 100 gram. Kalkoenfilet is ook een uitstekende keuze met ongeveer 30 gram eiwit per 100 gram. Mager rundvlees is ook een goede bron van eiwitten en bevat ongeveer 26 gram eiwit per 100 gram.

VIS EN GEZONDE EIWITTEN

Vis is een uitstekende bron van gezonde eiwitten en bevat ook omega-3 vetzuren, die essentieel zijn voor de algehele gezondheid van het lichaam. Het consumeren van vis met gezonde eiwitten en omega-3 vetzuren heeft verschillende voordelen voor de gezondheid. Neem de kans op het verlagen van het risico op hartaandoeningen en beroertes, het verbeteren van de hersenfunctie en het verminderen van ontstekingen in het lichaam.

Sommige van de beste vissoorten voor gezonde eiwitten en omega-3 vetzuren zijn zalm, tonijn en makreel. Zalm is vooral rijk aan eiwitten en bevat ook veel gezonde vetten, vitamine D en antioxidanten. Tonijn is een andere uitstekende bron van eiwitten en bevat ook veel omega-3 vetzuren, vitamine D en ijzer. Makreel is ook een rijke bron van eiwitten en gezonde vetten en bevat ook veel vitamine D, ijzer en calcium.

ANDERE VOEDING VOL GEZONDE EIWITTEN

Naast vlees en vis zijn er nog tal van andere voedingsmiddelen vol eiwitten. Deze verdelen we nog onder in drie categorieën:

  • Plantaardige eiwitten: Plantaardige eiwitten zoals bonen, linzen, en quinoa zijn een uitstekende bron van eiwitten en vezels. Ze zijn ook laag in vet en calorieën, en bevatten belangrijke voedingsstoffen (zoals ijzer en magnesium).

  • Eieren: Eieren zijn een geweldige bron van eiwitten en bevatten alle essentiële aminozuren die ons lichaam nodig heeft. Ze zijn ook rijk aan voedingsstoffen zoals vitamine D en B12.

  • Zuivelproducten: Zuivelproducten zoals magere melk, yoghurt, en kaas zijn rijke bronnen van eiwitten en calcium. Kies voor magere of vetvrije opties om de inname van verzadigde vetten te verminderen.

WAAROM ZIJN GEZONDE EIWITTEN BELANGRIJK BIJ SPORTEN?

Eiwitten zitten dus in veel soorten voeding, maar wat kun jij er precies mee? We hebben al het een en ander verteld, maar vooral sporters moeten nu even opletten. Ze spelen een belangrijke rol bij het ondersteunen van sportprestaties en het herstel van het lichaam na een training. Bij het sporten worden spierweefsels beschadigd en afgebroken, en het consumeren van voldoende eiwitten kan helpen bij het herstellen en opbouwen van spieren. Gezonde eiwitten zijn vooral belangrijk voor mensen die actief zijn, omdat ze helpen bij het handhaven van een gezond lichaamsgewicht en bij het opbouwen van spiermassa. Eiwitten helpen ook om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden, wat belangrijk is voor het handhaven van een energiek en productief niveau tijdens de training.

SPORTMAALTIJDEN VOL GEZONDE EIWITTEN

Nu je weet waar gezonde eiwitten in zitten en hoe ze werken, is het nog niet altijd makkelijk om er in de praktijk genoeg mee te doen. Het lukt bijvoorbeeld niet altijd om alle voedingsrichtlijnen toe te passen die passen bij jouw sportdoelstellingen. Daarom vinden wij het zo fijn dat we het een stuk makkelijker voor je kunnen maken. Met onze sportmaaltijden weet je zeker dat je de juiste, gezonde maaltijd binnenkrijgt. Onze maaltijden zijn namelijk speciaal samengesteld om te voldoen aan de voedingsbehoeften van actieve mensen en bevatten gezonde eiwitbronnen zoals kip, vis, en plantaardige eiwitten. Bovendien zijn ze gemakkelijk te bereiden en perfect voor een drukke levensstijl. Dus sport je graag of veel, maar ben je zelf te druk om gezonde maaltijden te bereiden? Neem dan eens een kijkje in onze webshop.