• Gratis verzending vanaf 125,-
  • Voor 23:59 besteld = morgen in huis
  • Vers bereid en direct ingevroren
  • Gratis verzending vanaf 125,-
  • Voor 23:59 besteld = morgen in huis
  • Vers bereid en direct ingevroren
blog
afvallen
wat doet citroensap met je lichaam

Wat doet citroensap met je lichaam?

Het is altijd heerlijk om een koud glas water te drinken. Maar het is natuurlijk extra lekker om er een smaakje aan toe te voegen, zoals citroensap! Het is heerlijk om je drankje een boost te geven met een citroenschijfje en laten we eerlijk zijn, je krijgt er ook wel echt een vakantiegevoel van: met een citroenschijfje in je drankje het zonnetje in. Daarnaast is het natuurlijk heerlijk om je sportmaaltijden op smaak te brengen met een scheutje citroensap erin. Maar de grote vraag hier is: is citroensap wel goed voor je en wat doet het precies met je lichaam? In deze blog vertellen we je hier alles over! 

Wat doet citroensap?

Wanneer je citroensap drinkt, krijg je essentiële voedingsstoffen binnen. Citroensap bevat namelijk vitamine C, kalium en bepaalde antioxidanten. Doordat er veel vitamine C in zit, wordt je immuunsysteem versterkt. Hierdoor krijg je minder last van een verkoudheid of de griep. Het gehalte aan kalium in citroensap heeft ook een positieve invloed op je lichaam, want dit zorgt ervoor dat je hartfunctie en daardoor het reguleren van je bloeddruk beter wordt ondersteund. Onderstaand gaan we hier dieper op in.

Is het drinken van citroensap gezond? 

Het drinken van citroensap is erg gezond voor je! Het bevat veel gezondheidsvoordelen en kan erg helpen bij een evenwichtig dieet. Hieronder een aantal voordelen benoemd: 

Het boost je immuunsysteem

De vitamine C helpt bij de productie van de witte bloedcellen, die ervoor zorgen dat je lichaam beschermt blijft tegen infecties en ziektes. Door citroensap te drinken krijg je een sterker immuunsysteem en dit helpt je om sneller te herstellen wanneer je een griepje hebt, of goed verkouden bent. 

Je spijsvertering krijgt extra ondersteuning

Wanneer je citroensap drinkt, zorgt het citroenzuur ervoor dat de maagzuurproductie verbeterd wordt. Dit helpt bij het afbreken van voedsel en het opnemen van alle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Daarnaast kun je door citroensap te drinken je spijsvertering een handje helpen. Een glas warm water met citroensap kan de spijsvertering stimuleren en verstoppingen verminderen. 

Het zorgt voor een gezondere huid

Vitamine C helpt bij de productie van collageen. Collageen is een eiwit dat ervoor zorgt dat je huid mooi soepel en elastisch blijft. De antioxidanten helpen je huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen en kunnen tekenen van huidveroudering verminderen. 

Het is erg goed voor je hart 

Het gehalte aan kalium in citroensap heeft ook een positieve invloed op je lichaam, want dit zorgt ervoor dat je hartfunctie en daardoor het reguleren van je bloeddruk beter wordt ondersteund.

Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat citroensap erg zuur is. Wanneer je dit overmatig consumpt, kan het een negatief effect hebben op je tandglazuur. Onze tip is daarom om bij het drinken een rietje te gebruiken om direct contact met je tanden te vermijden.

Wat is beter: verse citroen of citroensap?

Ja, citroensap is geweldig, maar niets overtreft een verse citroen. Hoewel zowel verse citroenen als citroensap gezondheidsvoordelen bieden, krijg je bij het gebruik van verse citroenen het volledige pakket. De voedingsstoffen in de schil en het vruchtvlees gaan verloren bij het maken van sap. Bovendien kunnen commercieel geproduceerde citroensappen toegevoegde suikers en conserveringsmiddelen bevatten. Daarom is het aan te raden om, waar mogelijk, altijd verse citroenen te gebruiken.

Kun je afvallen met citroensap?

Hoe graag je het ook zou willen, helaas is citroensap op zichzelf geen geheim middeltje. De vezels die in citroensap zitten, zorgen ervoor dat je meer het gevoel krijgt dat je vol zit. Op deze manier heb je minder eetlust en zorgt het er dus voor dat jij minder gaat eten. Ook kan een hoge vitamine C-gehalte de vetverbranding stimuleren. Wil je echt zo snel mogelijk afvallen dan raden wij je onze sportmaaltijden om af te vallen aan. Neem ook een kijkje naar al onze sportmaaltijden, zodat jij een healthy lifestyle tegemoet gaat! Hiermee gaat het jou zeker weten lukken!