• Gratis verzending vanaf 125,-
  • Voor 23:59 besteld = morgen in huis
  • Vers bereid en direct ingevroren
  • Gratis verzending vanaf 125,-
  • Voor 23:59 besteld = morgen in huis
  • Vers bereid en direct ingevroren
blog
afvallen
gemotiveerd tijdens de zomer

Hoe blijf je deze zomer gemotiveerd om naar de sportschool te gaan?

Beginnen met trainen is al heel wat, maar het blijven volhouden is pas echt een kunst! Een drukke agenda, niet goed geslapen of het is veel te mooi weer om naar de sportschool te gaan. Ja, deze smoesjes kennen we allemaal. Maar het fijne voldane gevoel als je toch wel naar de sportschool bent geweest, ken je vast ook! In de aanloop naar de zomer als het mooier weer is, wordt het natuurlijk een uitdaging om regelmatig naar de sportschool te gaan. Deze tips zullen jou de komende periode helpen om toch de fitste versie van jezelf te worden en te blijven!

#1: STEL EEN REALISTISCH DOEL, DEEL HET OP IN KLEINE STAPJES EN VIER PROGRESSIE

Wat werkt er motiverender dan het behalen van een doel? Zorg er daarom voor dat je er eentje hebt! Je kunt echt aan van alle soorten doelen denken, zoals: een paar kilo afvallen, zwaarder gewicht tillen, een bepaalde afstand hardlopen, een oefening een x-aantal keer kunnen uitvoeren, leniger worden of je vetpercentage verminderen. Kies jouw doel en maak het concreet! Deel je doel op in kleinere stapjes en vier je progressie, want dat motiveert om door te gaan.

#2: ACCEPTEER DAT JE NIET ALTIJD GEMOTIVEERD ZAL ZIJN

Er zullen vast dagen zijn dat jij je te moe voelt of andere dingen aan je hoofd hebt, waardoor je niet gemotiveerd bent om te trainen. Je bent gelukkig niet de enige, want daar heeft iedereen last van! In zo’n geval kun je een training gewoon eens overslaan of je beweging op een andere manier doen, bijvoorbeeld door te gaan wandelen. Zorg er dan voor dat je geniet van datgene wat je wel aan het doen bent. Accepteer het, voel je niet schuldig en pak het de volgende dag gewoon weer op.

#3 BELOON JEZELF VOOR SPORTPRESTATIES

Zoals we al eerder zeiden, kun je jouw grote sportdoel het best opdelen in kleine stapjes. Zo behaal je gaandeweg successen en dat motiveert! Trakteer jezelf bijvoorbeeld op een lekkere koffie of broodje als je bent gaan sporten. Of geniet van jouw guilty pleasure, zoals pizza, als je de hele week al gezonde sportmaaltijden gegeten hebt. Ben je een aantal kilo afgevallen? Dan is het super leuk om jezelf te belonen met een nieuwe sportoutfit. Bovendien is het wetenschappelijk bewezen dat belonen werkt. Je brein koppelt de activiteit (sporten) automatisch aan de beloning als je het volhoudt.

#4 VERDIEP JEZELF IN FITNESS

Zorg dat je altijd goed voorbereid je training ingaat. Verdiep jezelf in workouts, oefeningen en schema’s die passen bij jouw levensstijl en doelen. Spendeer jij veel tijd aan social media? Maak het dan nuttig! Kijk bijvoorbeeld hoe andere trainen, wat andere eten en leer daarvan. Door je kennis te vergroten, zal je merken dat je het steeds interessanter gaat vinden en nieuwe dingen wilt uitproberen. Zo hou je het leuk voor jezelf.

#5 NEEM EEN GROEIMAATJE MEE NAAR DE SPORTSCHOOL

Je kan veel energie, positiviteit en motivatie halen uit likeminded people. Zorg ervoor dat je deze mensen daarom om je heen verzameld. Neem jouw maatje mee naar de sportschool. Dit is natuurlijk gezellig, maar je kan ook van elkaar leren. Motiveer elkaar om niet op te geven, maar juist de beste versie van jezelf te worden.

#6 VARIEER IN OEFENINGEN EN TRAININGSSCHEMA’S

Het is fijn om een vaste routine te hebben, maar probeer ook eens iets nieuws en uitdagends. Als je jezelf niet blijft uitdagen wordt het al snel gewoon of saai. Natuurlijk heb je wel even tijd nodig om sterker te worden in een bepaalde oefening. Maar hou een trainingsschema niet langer dan vier weken aan. Probeer ook eens zelf je trainingsschema te maken als je al iets verder gevorderd bent. Hoe je dat doet kun je lezen in onze blog: Hoe ontwikkel je het perfecte trainingsschema. Zo kun je nog trotser zijn op je eigen resultaten! Verder zou je eens een andere manier van trainen kunnen overwegen. Denk aan het leren van nieuwe oefeningen tijdens een crossfit groepstraining. Of ga eens lekker buiten hardlopen op je favoriete playlist.

#7 EET ‘CLEAN’ OM TE GROEIEN

Goede resultaten motiveren. Maar goede resultaten in fitness alleen zal je niet bereiken als je voeding niet on point is. De vuistregel is: 80% voeding en 20% training. Heb je geen zin, tijd of motivatie om gezond te koken? Daar kunnen wij je bij helpen! Bij ons bestel je een volledige mealprep makkelijk en snel online! Ongeacht je sportdoel hebben wij de juiste sportmaaltijden voor jou op het menu:

Sportmaaltijden afvallen
Sportmaaltijden droog trainen
Sportmaaltijden spiermassa
Sportmaaltijden conditie

Go get ‘m champ!