• Gratis verzending vanaf 125,-
  • Voor 23:59 besteld = morgen in huis
  • Vers bereid en direct ingevroren
  • Gratis verzending vanaf 125,-
  • Voor 23:59 besteld = morgen in huis
  • Vers bereid en direct ingevroren
blog
afvallen
caloriebehoefte vrouw

Calorieën vrouw

Ken je dat? Je zit lekker op het terras van een wijntje en een bittergarnituurtje te genieten, zegt je vriendin: "Ik wil ook wel, maar ik moet écht op mijn calorieën gaan letten’’. Maar waar moet je dan precies op letten en wat heeft een vrouw per dag nodig? Bij Muscle Meals helpen we je hier bewust van te worden en zorgen we ervoor dat jij zo fit mogelijk wordt.

HET VERBRANDEN VAN ENERGIE

Wat zijn calorieën nou eigenlijk? Calorieën krijgen wij binnen door eten en drinken te consumeren. Het wordt ook wel energie genoemd. Zoals vanzelfsprekend hebben wij allemaal energie nodig om goed te kunnen bewegen. Maar ons lichaam heeft het ook nodig voor onze ademhaling, bloedcirculatie en celproductie. Hoeveel calorieën je nodig hebt, verschilt erg per persoon. De ene persoon beweegt natuurlijk veel meer dan de ander. Wanneer je veel gaat sporten op een dag, in plaats van op de bank te gaan liggen Netflixen, gaat je lichaam veel meer energie verbranden. Hoe meer je dus beweegt op een dag, hoe meer calorieën jouw lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren.

HOEVEEL CALORIEËN MAG JE ALS VROUW?

Hoeveel calorieën je nodig hebt, verschilt erg per persoon. Zo hebben vrouwen minder calorieën nodig dan de caloriebehoefte van mannen. Waarom? Omdat vrouwen van nature minder spiermassa hebben dan mannen. Deze spieren verbruiken extra energie. Dus hoe kleiner de spiermassa is, hoe minder calorieën het lichaam binnen hoeft te krijgen. Maar wat is dan de ideale hoeveelheid calorieën die een vrouw nodig heeft? Het verschilt per persoon en is erg afhankelijk van je leeftijd, gewicht, lengte en hoe actief je bent. Gemiddeld heeft een gezonde vrouw ongeveer 2.000 calorieën per dag nodig. Een van de redenen om op je calorieën te letten is vaak om af te vallen of om aan te komen. Je caloriebehoefte kun je berekenen om te weten wat jij nodig hebt.

HOEVEEL CALORIEËN HEEFT EEN VROUW NODIG OM AF TE VALLEN?

Wil jij je fitter voelen of in dat jurkje passen van een aantal jaar geleden? Dit is dan wat jij moet doen wat betreft je caloriebehoefte. Wanneer een vrouw graag wil afvallen, moet zij minder calorieën binnenkrijgen dan zij verbrandt. Door dit te doen, ontstaat er een calorietekort in het lichaam en dat zorgt ervoor dat je gaat afvallen. Maar hoeveel calorieën heeft een vrouw dan nodig per dag om af te vallen? Als een vrouw wil afvallen, dan moet zij ongeveer 250 kcal minder eten dan haar caloriebehoefte. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je altijd voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, maar het is ook belangrijk om voedzame bronnen binnen te krijgen. Denk hierbij aan groente, fruit, volle granen, eiwitten en gezonde vetten. Bij Muscle Meals hebben wij heerlijke, voedzame sportmaaltijden om af te vallen en tegelijkertijd te genieten.

HOEVEEL CALORIEËN HEEFT EEN VROUW NODIG OM AAN TE KOMEN?

Wanneer je niet wil afvallen maar juist graag wil aankomen, moet je je spiermassa gaan vergroten. Dit kun je doen door meer calorieën te consumeren per dag. Voor een vrouw is het dan van belang om ongeveer 250-500 calorieën meer in te nemen per dag dan nodig is om op een veilige manier je spiermassa te vergroten. Ook hier geldt dat de calorieën wel moeten komen van belangrijke en voedzame bronnen. Bij Muscle Meals kun jij terecht om meer calorieën binnen te krijgen, want wij zorgen ook voor sportmaaltijden om aan te komen in spiermassa. 

Vind je het lastig om dagelijks op je calorieën te letten en wil je graag hulp krijgen om af te vallen of aan te komen? Overweeg dan de maaltijden van Muscle Meals, want dit kan uitkomst bieden voor jou. Met onze kip maaltijden lukt het jou om af te vallen of kies voor onze beef maaltijden om aan te komen in spiermassa. Het calorieën tellen is zo gepiept en het scheelt je heel veel tijd in de keuken!