• Gratis verzending vanaf 125,-
  • Kies zelf je bezorgdag
  • Vers bereid en direct ingevroren
  • Gratis verzending vanaf 125,-
  • Kies zelf je bezorgdag
  • Vers bereid en direct ingevroren
blog
afvallen
caloriebehoefte man

Calorieën man

Je hebt het vast weleens gehoord. ‘’Let op je calorieën!’’. Maar waar moet je dan precies op letten? Je bent sportief en houdt van lekker en gezond eten, maar hebt eigenlijk geen idee hoeveel calorieën een man per dag nodig heeft. Bij ons ben je aan het goede adres, want wij willen dat je je hier bewust van wordt en zo fit mogelijk voor de dag komt!

ENERGIE VOOR JE LICHAAM

Wat zijn calorieën nu eigenlijk?Elke dag krijgen wij calorieën binnen via eten en drinken. Dit wordt ook wel energie genoemd. Energie hebben wij nodig om goed te kunnen bewegen, maar het is ook noodzakelijk voor onze ademhaling, bloedcirculatie en celproductie. De één beweegt meer dan de ander. Dit betekent dat de hoeveelheid calorieën die jij nodig hebt, verschilt per dag. Wanneer je op een dag even lekker gaat wandelen, de woonkamer gaat stofzuigen of een sprintje moet trekken voor die laatste trein, verbrandt je lichaam energie. Hoe meer je beweegt op een dag, hoe meer calorieën jouw lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren.

HOEVEEL CALORIEËN MAG EEN MAN?

Hoeveel calorieën je nodig hebt, verschilt erg per persoon. Zo hebben mannen meer calorieën nodig dan de caloriebehoefte van vrouwen. Waarom? Omdat mannen van nature meer spiermassa hebben dan vrouwen. Spieren verbruiken energie. Dus hoe groter je spiermassa, hoe meer calorieën het lichaam binnen moet krijgen. Maar hoeveel calorieën heb je nu per dag nodig als man?

Het verschilt per persoon en is erg afhankelijk van je leeftijd, gewicht, lengte en hoe actief je bent. Wanneer je bijvoorbeeld veel sport, is je energiebehoefte veel groter dan wanneer je de hele dag op de bank voetbal gaat zitten kijken. Gemiddeld heeft een gezonde man ongeveer 2.500 calorieën per dag nodig om zijn gewicht te behouden. Een van de redenen om op je calorieën te letten is vaak om af te vallen of juist om aan te komen in spiermassa. Om dit op de juiste manier te doen, is het goed om je caloriebehoefte te berekenen.

HOEVEEL CALORIEËN HEEFT EEN MAN NODIG OM AF TE VALLEN?

Als je graag van dat bierbuikje af wilt of simpelweg droger wilt worden, moet je minder calorieën consumeren dan je verbrandt. Als je hier minder van binnen krijgt, ontstaat er een calorietekort in je lichaam waardoor je gaat afvallen. Als een man graag wil afvallen, is het advies om ongeveer 300-500 calorieën minder te consumeren per dag. Dit is een normale en gezonde manier om af te vallen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je altijd voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, maar ook dat het gaat om voedzame bronnen. Denk hierbij aan groente, fruit, volle granen, eiwitten en gezonde vetten. Bij Muscle Meals hebben wij heerlijke, voedzame sportmaaltijden om af te vallen en tegelijkertijd te genieten.

HOEVEEL CALORIEËN HEEFT EEN MAN NODIG OM BREDER TE WORDEN?

Wanneer je niet wil afvallen, maar juist breder of groter wil worden, moet je je spiermassa gaan vergroten. Dit kun je doen door meer calorieën te consumeren per dag. Voor een man wordt het aanbevolen om ongeveer 250-500 calorieën meer in te nemen per dag dan nodig is om op een veilige manier je spiermassa te vergroten. Ook hier geldt dat de calorieën wel moeten komen van belangrijke en voedzame bronnen. Bij Muscle Meals kan jij terecht om meer calorieën binnen te krijgen om breder of groter te worden, want wij zorgen ook voor sportmaaltijden om aan te komen in spiermassa. 

Vind je het lastig om dagelijks op je calorieën te letten en wil je graag hulp krijgen om af te vallen of aan te komen? Overweeg dan de maaltijden van Muscle Meals, want dit kan uitkomst bieden voor jou. Met onze kip maaltijden lukt het jou om af te vallen of kies voor onze beef maaltijden om aan te komen in spiermassa. Het calorieën tellen is zo gepiept en het scheelt je heel veel tijd in de keuken!