• Gratis verzending vanaf 125,-
  • Voor 23:59 besteld = morgen in huis
  • Vers bereid en direct ingevroren
  • Gratis verzending vanaf 125,-
  • Voor 23:59 besteld = morgen in huis
  • Vers bereid en direct ingevroren
blog
afvallen
afvallen lukt niet wat kun je doen

Afvallen lukt niet, wat kun je doen?

Je eet gezond, je beweegt regelmatig, maar toch lijkt die weegschaal niet te willen bewegen. Het kan een erg lastig proces zijn om af te vallen. Mocht jij er moeite mee hebben, weet dan dat jij niet de enige bent. Er zijn veel mensen die zo hun best doen, maar het niet voor elkaar krijgen om af te vallen. Om deze reden geven wij je graag meer informatie waarom het soms niet lukt om af te vallen en wat jij kunt doen om dit wel voor elkaar te krijgen. 

Waarom lukt het niet om af te vallen? 

Het is belangrijk om te begrijpen dat gewichtsverlies niet altijd een geleidelijk proces is. In de eerste weken van een nieuw dieet of wanneer je meer gaat bewegen, verlies je vaak sneller gewicht door vochtverlies. Na deze fase kan het gewichtsverlies vertragen. Maar als het echt niet lukt om verder af te vallen, kan het zijn dat er iets anders aan de hand is. 

Tip 1: Een eetdagboek

Soms kan je onbewust terugvallen in oude eetgewoonten.  Een eetdagboek kan nuttig zijn om inzicht te krijgen in je eet- en drinkmomenten. Hiermee kun je patronen herkennen en bijsturen waar nodig.

Tip 2: Meer lichaamsbeweging

Een gezond eetpatroon is van groot belang, maar regelmatige beweging is even belangrijk. Als je minder eet maar toch niet afvalt, bekijk dan of je voldoende beweegt. Ga bijvoorbeeld meer hardlopen om af te vallen.  

Tip 3: Let op wat je drinkt

Sappen en smoothies lijken misschien gezond, maar ze bevatten vaak veel suikers en calorieën. Probeer in plaats daarvan water, koffie of thee zonder suiker te drinken. 

Tip 4: Meer spiermassa creëren 

Als je meer gaat sporten, kan het zijn dat je spiermassa opbouwt, wat zwaarder is dan vet. Dit kan ervoor zorgen dat je gewicht stabiel blijft of zelfs toeneemt, terwijl jij jouw lichaam aan het verbeteren bent. Ga dus vooral zo door, want het is hartstikke gezond voor je. 

Tip 5: Realistische doelen stellen

Kleine, haalbare doelen stellen kan helpen om gemotiveerd te blijven en nieuwe, gezonde gewoonten te ontwikkelen en vol te houden. Wanneer het doel onhaalbaar wordt, werk jij jezelf alleen maar tegen. 

Tip 6: Zoek ondersteuning

De steun van vrienden en familie kan een grote rol spelen in je gewichtsverlies. Als afvallen niet lukt, kan samen afvallen motiverend werken en het kan ook leuker zijn!


Kortom, het kan een hels karwei zijn om succesvol af te vallen. Wanneer afvallen niet lukt, is dat afhankelijk van je eetgewoonten en hoeveel jij beweegt. Het kan zijn dat het langer duurt dan je had gehoopt, maar het is belangrijk om niet op te geven. In combinatie met onze kant-en-klare sportmaaltijden vergroot jij de kans dat je gaat afvallen. Wij hebben namelijk heerlijke maaltijden om af te vallen of om aan te komen in spiermassa. Onze maaltijden bevatten de juiste voedingsstoffen om je lichaam te voeden en te ondersteunen tijdens jouw afslankproces. Daarnaast is het dus erg belangrijk om te blijven bewegen om je calorieën te verbranden en zo jouw doel te bereiken!