• Gratis verzending vanaf 125,-
  • Voor 23:59 besteld = morgen in huis
  • Vers bereid en direct ingevroren
  • Gratis verzending vanaf 125,-
  • Voor 23:59 besteld = morgen in huis
  • Vers bereid en direct ingevroren
blog
afvallen
afvallen door hardlopen

Afvallen door hardlopen

Je ziet het steeds meer: mensen die fanatiek joggen met een zweetbandje op hun hoofd en muziek in de oren. In het park of gewoon in de stad. Het ziet er leuk uit en is een goede manier om af te vallen, maar hoe vaak en hoeveel moet je dan hardlopen? Voeding en veel lichaamsbeweging zijn erg belangrijke factoren om lekkerder in je vel te zitten en gezond te zijn. Door de  producten van PRAZ te combineren met een hardloopsessie, kun je veel gezonder voor de dag komen. Zit jij eraan te denken om te gaan hardlopen om af te vallen? Wij vertellen je hoe je dat voor elkaar krijgt en wat jij kunt doen om het leuk te maken voor jezelf! 


Waarom is hardlopen goed voor je? 

Hardlopen is er niet alleen om de trein te halen of om van A naar B te gaan. Door te gaan hardlopen krijgt je gezondheid namelijk een positieve boost en je wordt er ook nog eens mentaal sterker van. Hardlopen versterkt namelijk je hart, verlaagt je bloeddruk en verbetert je bloedsomloop. Daarnaast verkleint het de kans op hartaandoeningen en beroertes. Hardlopen heeft ook veel voordelen voor je op mentaal vlak. Zo ervaar je minder stress en krijg je meer endorfines (het gelukshormoon) in je lichaam. Door te gaan hardlopen, streven mensen vaak naar het opbouwen van spieren of juist om af te vallen. Naast het nemen van onze sportmaaltijden is hardlopen een uitstekende manier om dit effectief voor elkaar te krijgen!


Hoeveel moet je hardlopen om af te vallen?

Door hardlopen verbrand je veel calorieën. Maar hoeveel moet je dan eigenlijk hardlopen om die kilo’s kwijt te raken? Er is geen vinger op te leggen hoeveel je exact moet hardlopen. Hoe meer je traint, hoe meer calorieën je gaat verbranden. Hoeveel je afvalt heeft te maken met je leeftijd, je gewicht en de snelheid en intensiteit waarmee je loopt. Om een ruwe schatting te geven, verbrand je met hardlopen ongeveer 560 tot 1040 kcal per uur. Gemiddeld is dat zo’n 700 kcal. 


Om 1 kg vet te verbranden (9000 kcal), moet je dus bijna 13 uur hardlopen. Wanneer je af en toe een hardloopsessie doet, merk je geen verschil in je lichaamsgewicht. Je moet wanneer wilt afvallen meer calorieën gaan verbranden dan je binnenkrijgt. Zo creëer je een calorietekort. Om echt snel resultaat te boeken, is het heel goed om op je voeding te letten. Bij PRAZ hebben wij sportmaaltijden om af te vallen. Door deze kant-en-klare maaltijden te nemen én te gaan hardlopen. Lukt het jou binnen no-time om af te vallen! 


5 tips om hardlopen leuk te maken!


1. Iemand om mee te rennen

Vind een maatje waarmee je samen kan hardlopen. Zo heb je altijd iemand naast je om doelen te stellen en elkaar te motiveren om tot de grens te gaan. Daarnaast is het natuurlijk fijn om gezelschap te hebben wanneer je een route af gaat leggen. 

2. Probeer verschillende routes

Het wordt een beetje saai als je alsmaar dezelfde route aan het afleggen bent. Weer dezelfde molen, weer diezelfde rivier waar je langs rent. Zoek naar verschillende leuke routes, zodat je elke keer wanneer je gaat hardlopen nieuwe energie ervaart door je omgeving. 


3. Stel een doel op

Natuurlijk is het belangrijk om een doel voor jezelf te stellen. Hoelang wil je hardlopen en hoe ver? Door dit te doen, motiveer je jezelf en dat maakt het ook leuker voor jezelf om te doen. Wanneer je je doelen bereikt, ervaar je ook een gevoel van euforie en daar doe je het natuurlijk ook voor. 


4. Luister naar muziek of een podcast

Soms is stilte wel prettig. Maar als je op gegeven moment gek wordt van je eigen ademhaling of al die toeterende auto’s, dan is het ook een goed idee om even een muziekje op te zetten of een interessante podcast. Rennen op de maat van jouw favoriete nummers maakt het hardlopen natuurlijk een stuk leuker om te doen. 

5. Beloon jezelf met een tussendoortje

Heb je jouw doel bereikt? Fantastisch! Vergeet dan niet een lekker tussendoortje te nemen om het te vieren, zoals een muscle nutrition shake. Iets om naar uit te kijken en wat het leuker maakt! 
Nu kun jij aan de slag! Stel een doel op, plan een route en ga hardlopen in combinatie met de sportmaaltijden. Zo zal jij jouw doel binnen no-time bereiken!