• Gratis verzending vanaf 125,-
  • Voor 23:59 besteld = morgen in huis
  • Vers bereid en direct ingevroren
  • Gratis verzending vanaf 125,-
  • Voor 23:59 besteld = morgen in huis
  • Vers bereid en direct ingevroren
blog
afvallen
7 tips voor een summer body

7 tips voor een summerbody

We zitten al in de laatste sprint naar de zomer toe. Misschien sta je nu op het punt om te beginnen met droog trainen, of ben je al een tijdje bezig. Het doel van droogtrainen is om vet te verliezen zodat je spieren zichtbaar worden, oftewel een summer body creëren. Dit realiseer je door een combinatie van de juiste mealprep met een klein calorietekort en intensieve trainingen. Dit is natuurlijk heel makkelijk gezegd, maar een summer body creëren kan best een opgave zijn. Daarom hebben we voor jou nog 7 tips voor je op een rijtje gezet!

#1: BEGIN JE DAG MET EEN KORTE CARDIOSESSIE

Word wakker en begin je dag met een cardiosessie! Met cardio op een nuchtere maag verbrand je niet meer calorieën dan wanneer je aan cardio doet met een gevulde maag, maar op dit moment spreekt je lichaam wel het vet aan als energiebron! Bovendien wordt je met cardio in de ochtend goed wakker en heb je genoeg energie om de dag te beginnen. Let wel op! Een te lange cardiosessie kan ervoor zorgen dat je lichaam naast vetten, ook eiwitten verbrandt. En spierafbraak is natuurlijk iets wat je wilt voorkomen wanneer je bezig bent met je summer body creëren. Doe de cardiosessie op matige intensiteit (ongeveer 60% van je maximale hartslag) voor 20 minuten.

#2: VOEG HIIT TOE AAN JE TRAININGEN

Een goede manier van korte intensieve cardiotrainingen zijn High Intensity Interval Trainingen (HIIT). HIIT trainingen kunnen ervoor zorgen dat je vet verliest zonder dat je spiermassa afneemt. Daarom zijn HIIT trainingen ook zeer geliefd bij bodybuilders en mag het zeker niet ontbreken in je summer body-trainingsprogramma!

‘Gewone cardio’ en HIIT cardio verschillen van elkaar door de soort verbranding die je lichaam ondergaat tijdens het trainen.
Er zijn namelijk twee varianten:
Aerobe verbranding
Anaerobe verbranding

Explosieve trainingen (gewichtheffen en HIIT) zijn anaeroob. Er komt hierbij weinig tot geen zuurstof vrij tijdens de verbranding. Een duurloop is een vorm een aeroob. Bij deze training heeft het lichaam wel genoeg tijd om zuurstof aan te leveren en energie aan te maken uit vet, maar dus ook uit spiermassa. Hierom zijn duurlopers zelden gespierd en sprinters wel. Bij HIIT en gewichtheffen heeft het lichaam geen tijd om spiermassa af te breken. Ideaal dus als je bezig bent met jouw summer body trainen!

#3 ZORG VOOR EEN MEAL PREP!

Een goede voorbereiding voor jouw summer body is het halve werk, dus zorg dat je meal prep op orde is! Met meal preppen kun je ontzettend veel tijd besparen en je weet zeker dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Doordeweeks, als je het druk hebt met werk, sporten en andere verplichtingen, ben je in ieder geval niet onnodig veel tijd kwijt in de keuken. Of maak het jezelf nog makkelijker en bestel een meal prep bij Muscle Meals! Bij ons kun je rekenen op:

Een zeer gevarieerde meal prep met keuze uit:
Sportmaaltijden kip
Sportmaaltijden beef
Sportmaaltijden vis
Sportmaaltijden vegan

Perfecte verdeling van macronutriënten

Een mealprep die jou ondersteunt bij het creëren van je summerbody. Ga dan voor de droogtrain sportmaaltijden droogtrain sportmaaltijden!

Een snelle levering want, maandag tot en met donderdag voor 15:00 uur besteld is de volgende dag in huis!

#4 MAAK GEBRUIK VAN EEN FOOD TRACKER

Een food tracker kan je ook goed op weg helpen om meer te leren over voedingswaarden en ondersteunt je bij het proces om een summer body te creëren. Het is bijna niet doable om het hele jaar gebruik te maken van een food tracker, maar dit moment kun je perfect gebruiken om ervan te leren! Zo weet je in het vervolg precies wat goede portiegroottes zijn en welke producten bijvoorbeeld veel eiwitten bevatten. Bovendien weet je exact wat je eet en kun je dus naar jouw caloriedoel eten.

#5 EET VOLDOENDE VEZELS

Vezels zijn een absolute must voor een gezonde spijsvertering, maar de overgang naar vezelrijk voedsel is niet altijd rozengeur en maneschijn. Als je niet gewend bent aan vezelrijk voedsel en je vervolgens wel vezelrijk probeert te eten, kun je een opgeblazen gevoel krijgen. Binnen een week of twee zal je lichaam eraan wennen en zal je de eetlust-onderdrukkende voordelen ervan ervaren. Dat komt natuurlijk wel goed van pas als je bezig bent met het trainen van een summer body.

Ook als de zomer voorbij is kan het eten van veel vezels je cholesterolgehalte verlagen, de bloedglucoseregulatie verbeteren en zelfs de kansen op het ontwikkelen van diabetes type 2 op de lange termijn verminderen. Bovendien zijn vezels ontzettend goed voor de darmbacteriën. Voedingsmiddelen zoals haver, asperges, bananen, uien witlof en prei zitten er vol mee!

#6 NEEM KOOLHYDRAAT TIMING SERIEUS!

Wanneer je bezig bent met een summer body creëren, dan kan het voordelig zijn om lager te zitten in je koolhydraten. Eet de koolhydraten die nog wel in je summer body schema staan rondom je trainingen en ervaar de positieve effecten hiervan! Koolhydraten vlak voor de training worden namelijk snel gebruikt als brandstofbron en zorgen er dus voor dat je maximaal kunt knallen! Koolhydraten die je na de training eet, worden snel opgenomen om de glycogeenvoorraden aan te vullen en je voor te bereiden op de volgende trainingssessie!

#7 WEES OOK ACTIEF BUITEN DE SPORTSCHOOL

Misschien herken je het wel: je gaat er helemaal voor in de sportschool, maar je rijdt wel met de auto naar de sportschool toe. Hey, die summer body komt er niet vanzelf! Ga in het vervolg lopend of met de fiets, want zo verbrand je nog meer calorieën. Probeer ook in het dagelijks leven actiever te zijn door bijvoorbeeld de trap te pakken in plaats van de lift, even te lopen na de lunch of door vaker op een dag te staan, als je dit nog niet deed.