• Gratis verzending vanaf 125,-
  • Voor 23:59 besteld = morgen in huis
  • Vers bereid en direct ingevroren
  • Gratis verzending vanaf 125,-
  • Voor 23:59 besteld = morgen in huis
  • Vers bereid en direct ingevroren
blog
aankomen
6 tips voor gezond aankomen

6 tips voor gezond aankomen

De winter staat voor de deur en dat betekent voor veel sporters: bulk season! Dit houdt in dat je op een gezonde manier aankomt in spiermassa. Misschien is dit ook jouw doel deze winter of wil je gewoon gezond aankomen omdat je aan de lichte kant bent. Vind je gezond aankomen erg lastig? Je bent niet de enige, want veel mensen hebben moeite om meer te gaan eten. Daarom geven wij een aantal tips over hoe je op een gezonde manier kunt aankomen.

#1: STEL EEN ‘REALISTISCH’ DOEL

We zeggen het wel vaker: je zult geen enkele weg succesvol bewandelen zonder vooraf een doel te bepalen. Een doel geeft namelijk richting, zorgt voor houvast en motivatie. Dus hoeveel kilo wil jij aankomen? Als je dat bepaalt hebt kun je het einddoel opdelen in kleine stapjes. Zo heb je tijdens je traject meerdere succeservaringen wat weer zorgt voor een dosis motivatie en doorzettingsvermogen.

Als we het hebben over gezond aankomen en een realistisch doel dan raden we je aan om niet meer dan 1 á 2 kilo per maand aan te komen. Wanneer je te veel aankomt wordt dit grotendeels omgezet in vetmassa in plaats van spiermassa. In onze blog: ‘6 gouden tips voor een geslaagde bulkfase’, vertelde we al dat je het beste 200 tot 500 calorieën boven je caloriebehoefte kunt eten om een klein overschot te creëren.

#2: EET MEERDERE MAALTIJDEN PER DAG

Heb jij al snel genoeg gegeten? Probeer dan eens je maaltijden door de dag heen te verspreiden. Misschien vind je het namelijk wel makkelijker om meerdere kleine bordjes per dag te eten. In plaats van 3 maaltijden kun je kiezen voor 6 à 7 maaltijden. Ook raden we aan om stap voor stap je calorieën te verhogen. Zo kan je lichaam eraan wennen en komt het niet als een klap.

#3 MAAK JE MEALPREP IN ORDE

Dankzij een mealprep staan jouw maaltijden alvast klaar voor een later moment. Door je maaltijden te plannen weet je ook zeker dat je gezonde sportmaaltijden binnenkrijgt met de juiste voedingswaarden. Dit draagt natuurlijk bij aan het doel: op een gezonde manier aankomen. Maar wij maken het je nog een stukje makkelijker! Wij maken de meal prep voor jou en die kun je gemakkelijk online bestellen. Als je wilt aankomen dan kun je het beste gaan voor de sportmaaltijden voor spiermassa. Deze bevatten de meeste calorieën en eiwitten, dus precies wat jij nodig hebt om te groeien!

#4 VERGROOT JE EETLUST

Verder zijn er een paar simpele trucjes die je eetlust kunnen vergroten en waardoor je tevens gezond kunt aankomen:
1. Eet niet te vet. Je hebt verzadigde vetten die je sowieso beter kunt vermijden. Dit komt voor in koek, gebak en snack. Maar ook onverzadigde vetten zou je niet te veel moeten eten, want dit remt de eetlust.
2. Drink niet te veel voor een maaltijd, want dit geeft alweer een vol gevoel. Dit is wel een handige tip wanneer je wilt afvallen.
3. Voeg friszure dingen toe aan je dieet, want daarvan wordt je eetlust ook groter. Denk bijvoorbeeld aan vruchtensap of een gewoon stuk fruit. Een kop bouillon voor het eten wil de eetlust ook op gang brengen.

#5 DRINK CALORIEËN

Een andere makkelijke manier om extra calorieën binnen te krijgen, is door ze te drinken! Drink opties om gezond aan te komen zijn bijvoorbeeld smoothies of zuiveldranken. Smoothies zijn natuurlijk gemaakt van groente en fruit, zo krijg je ook nog eens lekker veel vezels en mineralen binnen. Zuivelproducten zijn rijk aan eiwitten en leveren bovendien veel calcium. Je kunt ook overwegen om weight gainers te nemen. Dit zijn calorierijke eiwitshakes die je makkelijk wegdrinkt!

#6 DOE AAN KRACHTSPORT

Krachtsport is altijd een goed idee om aan te komen in spiermassa of van je ondergewicht wilt afkomen. Overigens is het gezond om aan te komen in spierweefsel. Te veel aankomen in vet is ongezond. Vooral als het vet zich ophoopt rond de organen kan voor problemen zorgen. Het probleem wordt voorkomen als de extra calorieën worden opgeslagen in de spieren. Twee workouts per week kunnen het verschil al maken!